Özil og Arsenal briljerte

SLO TIL I FØRSTE KAMP: Mesut Özil viste hva han kunne i debutkampen. Foto: AFP PHOTO/IAN MACNICOL.
SLO TIL I FØRSTE KAMP: Mesut Özil viste hva han kunne i debutkampen. Foto: AFP PHOTO/IAN MACNICOL.

Selvsagt var det rekordsigneringen Mesut Özil som hadde regien da Arsenal tok kommandoen i 3-1-seieren borte over Sunderland.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bare 11 minutter var spilt da de gule tok ledelsen på Stadium of Light. Mannen med flest målgivende pasninger i spansk fotball i sitt opphold i Real Madrid, var også nest sist på ballen da franske Olivier Giroud igjen scoret for «The Gunners». Nysigneringen til Arsenal brukte venstrebeinet til å servere, Giroud det samme da han scoret på direkten.

Det lå så å si i kortene at det var kjøpet til 400 millioner kroner som skulle ha den pasningen.

24-åringen fra Tyskland storspilte i resten av omgangen også.

Arsenal angrep for alle pengene. Det var artisteri, genialt og kjapt pasningsspill og dragninger av en annen verden. Englands landslagsspiller Theo Walcott misbrukte ikke mindre enn tre 100-prosentsjanser, og ledelsen kunne og burde ha vært større enn det ene målet som Arsenal fikk de første 45 minuttene.

Les også: Rooney tilbake med scoring og seier

I strupen på Arsenal

Sunderland lot seg ikke knekke av Arsenals pangåpning.

I starten av 2. omgang styrte hjemmelaget kampen, og etter bare to minutters spill fikk de straffe. En klønete Laurent Koscielny i Arsenals midtforsvar sørget for det. Det er ikke første gang. Innbytter Craig Gardner nettet sikkert fra 11-meteren.

Ikke lenge etter fikk Sunderland korrekt annullert et mål etter offside. Vertene fikk en også en ny ball i nota, men da var det for lengst blåst for frispark. I denne perioden var ikke Sunderland heldig.

Les også: Moyes: – Såret til Rooney kan sprekke opp

Waliser i fyr og flamme

I stedet var det Arsenal som slo tilbake, og det med en waliser i hovedrollen.

Aaron Ramsay var først frampå med et flott volleyskudd etter innlegg av Carl Jenkinson. Da var det spilt 67 minutter. Sju minutter senere ble Ramsay frispilt av Olivier Giroud, og han fikk igjen ballen forbi Sunderlands keeper Keiren Westwood.

Arsenal er med seieren helt i toppen i engelsk eliteserie.

Flere fotballnyheter kan du lese her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus