Rooney tilbake med scoring og seier

TONEANGIVENDE: Wayne Rooney, for anledningen iført et beskyttende «pannebånd», ble dagens mann på Old Trafford. Foto: EPA/KERIM OKTEN.

Wayne Rooney bidro med en flott frisparkscoring da Manchester United kom tilbake på vinnersporet med 2-0 over Crystal Palace lørdag.

Kraftspissen har vært ute med en hodeskade etter et ublidt møte med Phil Jones på trening. Mot Palace kjørte han en fiffig hjelmvariant og skjøt seg inn i United-fansens hjerter i en kamp vertene dominerte fullstendig.

Likevel: Manager David Moyes sliter stadig med å få United-spillet til å sitte. Lite kreativt ble gjort før vertene ble reddet av et omstridt straffespark like før pause. Robin van Persie var som vanlig sikker fra 11-meteren.

– Jeg synes vi spilte bra, men vi burde score noen mål til med tanke på det oppbyggingsspiller vi presterte, sa Moyes etter kampen.

Young-drama

Noe røffere var han mot Ashley Young, som fikk gult kort for filming etter 19 minutter.

– Jeg liker ikke filming, og han fikk et riktig gult kort. Jeg skal si til ham at det ikke er noe jeg ønsker, sa Moyes.

Artikkelen fortsetter under videovinduet!

Se den hendelsen her:

Mot slutten av omgangen lyktes det endelig Young å få overbevist dommer Jonathan Moss om at han ble tatt ureglementert i Palace-boksen.

TV-bildene viste at Kagisho Dikgacoi var utenfor 16-meteren i det han sendte vingen i ubalanse, men gjestenes kaptein ble like fullt utvist. Derfra og ut ble det tøft for et Palace-lag som stadig ikke har nordmannen Jonathan Parr kampklar.

– Det var et strengt rødt kort. Om jeg var Holloway (Ian, Palace-manager), ville jeg vært skuffet, sa United-manageren.

Holloway sa at «han ikke hadde råd» til å kommentere utvisningen.

Fellaini-debut

Marouane Fellaini fikk sin United-debut som innbytter og var sammen med unggutten Adnan Januzaj (18) toneangivende da laget presset på for nok et ledermål mot slutten.

I det 80 minutter var spilt, tok Rooney ansvar. Palace-keeper Julian Speronis opptreden var kritikkverdig, men angriperens frispark var like fullt av det flotte slaget.

– Rooney ble litt sliten i annen omgang, men jeg synes alt han gjorde var bra. Det var viktig for ham å få en 90-minutter, vurderte Moyes.

Tre poeng var svært viktig for et United-lag som har trøblet i sesonginnledningen. Seieren var sesongens første på hjemmebane for Moyes' menn.