Viking slo tilbake mot naboen

GLEDE: Viking-spillerne var i ekstase etter utligningen. Foto: Jan Kåre Ness/NTB scanpix.
GLEDE: Viking-spillerne var i ekstase etter utligningen. Foto: Jan Kåre Ness/NTB scanpix.

Håkon Skogseid stanget inn 1-1-målet på corner da Viking omsider klarte å ta poeng i rogalandsderbyet borte mot Haugesund.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Før lørdagens oppgjør hadde FKH spilt hjemme mot Viking tre ganger siden opprykket til eliteserien i 2009. Alle tre kampene hadde vertene vunnet, uten å slippe inn baklengsmål.

Se høydepunktene lenger nede i saken!

Denne gangen ville Skogseid det annerledes. Etter en første omgang der Haugesund dominerte og ledet 1-0, fikk Viking corner fire minutter etter pause. Høyrebacken løp seg fri ved første stolpe og stanget elegant inn utligningen.

Det skulle holde kampen ut, selv om begge lagene hadde flere gode målsjanser. Viking ble tent av scoringen, men en strålende Per Morten Kristiansen i Haugesund-buret gjorde livet surt for gjestene.

Les og se: Godset tok innpå RBK

Les og se: Hoseth avgjorde dramatisk nabooppgjør

Fornøyd

– Jeg er rimelig fornøyd. 1. omgang var jevn, i den andre var vi best. Da skapte vi de største sjansene, sa Viking-trener Kjell Jonevret.

Saken fortsetter under videovinduet!

Sammendrag av kampen:

Også for Haugesund var det et dødballmål som skapte scoring allerede etter seks minutter. Dusan Cvetinovic var høyest på serven fra Daniel Bamberg. Ballen hadde retning utenfor, men gikk i mål etter en tur innom foten til Vikings King Osei Gyan.

– Vi fortjente å lede til pause, men etter spill og sjanser kampen igjennom er uavgjort noe begge lag kan være fornøyd med, sa Haugesunds trener Jostein Grindhaug.

Les også: Lillestrøm vant etter keepertabbe

Bronsekamp

Resultatet gjorde ingenting for å legge en demper på bronsestriden i eliteserien. Aalesund og Viking har 38 poeng, Haugesund 37. Noen hestehoder foran ligger Rosenborg og Strømsgodset.

– Målet før sesongen var 40 poeng. Nå har vi 38. Vi har fire hjemmekamper igjen, og det ser bra ut. En eventuell bronseprat får vi ta senere, sa Jonevret.

– Hva med Grindhaug? Vil han helst ha cupfinale eller seriebronse?

– Det hadde vært fantastisk med cupfinale. Vi møter Rosenborg borte på Lerkendal og har alt å vinne. En slik finale ville vært en fin karamell, sa Grindhaug.

Flere fotballnyheter kan du lese her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus