Eto'o avslører: – Jeg likte ikke Mourinho

VENNER OG FIENDER: Samuel Eto'o og José Mourinho har blitt gjenforent i Chelsea. Nå har de ikke noe annet valg enn å samarbeide. Foto: AFP PHOTO/SEBASTIEN FEVAL/AFP PHOTO/UEFA/GETTY. Montasje: ABC Nyheter.
VENNER OG FIENDER: Samuel Eto'o og José Mourinho har blitt gjenforent i Chelsea. Nå har de ikke noe annet valg enn å samarbeide. Foto: AFP PHOTO/SEBASTIEN FEVAL/AFP PHOTO/UEFA/GETTY. Montasje: ABC Nyheter.

Men nå er kameruneren og portugiseren «bestevenner» i Chelsea.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

José Mourinho har helt siden tiden i Porto vært blant de mer kontroversielle trenerne i fotball-Europa.

Portugiseren har mange beundrere, men det er samtidig rikelig med både spillere og supportere som synes 50-åringen kan bli litt i meste laget.

Samuel Eto'o, Mourinhos siste signering, hørte lenge til den siste gruppen.

– Gud vet best

Angriperen forlot det beryktede russiske laget Anzji Makhatsjkala til fordel for Chelsea for 15 dager siden.

Les også: Eto'o bekreftes klar for Chelsea

32-åringen kan fort debutere for Mourinhos lag allerede lørdag, men det hadde ikke vært aktuelt for bare noen få år siden.

– Vi kjente ikke hverandre før vi møttest i Inter Milan, så forholdet vårt var litt anspent. En gang sa jeg til og med at jeg aldri ville spille for en klubb han ledet, forteller Eto'o til The Sun.

Den kamerunske legendenen spilte under Mourinho i Milano på slutten av forrige tiår, og det er her den metaforiske stridsøksa skal ha blitt begravet.

I 2010 ledet portugiseren Inter og Eto'o til seier både i serien, cupen og Mesterligaen - ikke rart sistnevnte nå er glad for å bli gjenforent med «The special one».

– Gud vet best. Han ville vise meg at jeg tok feil, og i dag er José en god venn. Nå er han på nytt treneren min, sier den nye Chelsea-spissen.

Carlos: – Eto'o fikk meg til å ville slutte

Eto'o har, som en av de største målscorerne i Europa de siste ti årene, høstet lovord fra de fleste han har jobbet med.

Én som ikke er spesielt tilfreds med kameruneren er dog ingen ringere enn backlegenden Roberto Carlos.

Saken fortsetter under bildetSTORT NAVN: Roberto Carlos regnes som en av fotballens beste forsvarsspillere noensinne. Foto: AP Photo/Daniel Ochoa de Olza.STORT NAVN: Roberto Carlos regnes som en av fotballens beste forsvarsspillere noensinne. Foto: AP Photo/Daniel Ochoa de Olza.

Carlos var både lagkameraten og senere treneren til Eto'o i Anzji, og den vesle brasilianeren hevder Eto'o skuffet ham stort.

– Eto'o er et bra menneske, men det er en del av ham som tenker «jeg» og ikke «gruppen». Det kan være veldig skadelig.

– Når spillere er mer opptatt å hente vennene sine til klubben i steden for å spille fotball... så blir det forvirrende og rart. Han gjorde alt i Anzji - bortsett fra å spille fotball, sier Carlos til den brasilianske avisen Globo, gjengitt av The Independent.

Så gale skal det ha blitt at den tidligere verdensmesteren på et tidspunkt ville gi seg i jobben på grunn av oppførselen til Eto'o.

– Eto'o begynte å blande seg inn i jobben min og ville kontrollere klubben. Han prøvde å ta rollene til meg og Guus Hiddink. Sammen snakket vi om én ting, men Eto'o gikk til spillerne og sa noe helt annet.

– Det gjorde meg såpass ukomfortabel at jeg truet med å slutte i jobben, forteller Carlos videre.

Truslene ble det ingenting av der og da, men nylig forlot Carlos klubben til fordel for tyrkiske Sivasspor.

Flere fotballnyheter kan du lese her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus