Molde vant dramatisk hatoppgjør

DAGENS MANN: Magne Hoseth gledet Ole Gunnar Solskjær med to mål. Foto: Svein Ove Ekornesvåg/NTB scanpix.

Magne Hoseth beholdt roen da det ble svært dramatisk i fylkesderbyet mellom Molde og Aalesund fredag. Hoseth satte inn den avgjørende 3-1-scoringen.

Kampfakta

Aalesund – Molde 1-3 (0-2)

10.028 tilskuere

Mål: 0-1 Even Hovland (26), 0-2 Magne Hoseth (45), 1-2 Abderrazak Hamed-Allah (62), 1-3 Hoseth (str. 67).

Dommer: Svein Oddvar Moen, Haugar.

Gult kort: Even Hovland, Tommy Høiland, Molde.

Rødt kort: Demar Phillips (39), Aalesund, Tommy Høiland (to gule, 72), Molde.

Lagene:

Aalesund (4-4-2): Sten Grytebust – Akeem Latifu, Edvard Skagestad, Jonatan Tollås Nation, Demar Phillips – Houcine Zaidoun (Tor Hogne Aarøy fra 73.), Fredrik Carlsen (Daniel Arnefjord fra 46.), Peter Orry Larsen, Fredrik Ulvestad – Lars Fuhre (Michael Barrantes fra 46.), Abderrazak Hamed-Allah.

Molde (4-2-3-1): Ørjan H. Nyland – Martin Linnes, Even Hovland, Vegard Forren, Per Egil Flo – Daniel Berg Hestad, Magne Hoseth – Mattias Moström (Zlatko Tripic fra 65.), Jo Inge Berget (Emmanuel Ekpo fra 86.), Mats Møller Dæhli (Daniel Chima Chukwu fra 68.) – Tommy Høiland.

Den erfarne midtbanespilleren hadde allerede notert seg for én scoring i Aalesund da han fikk muligheten fra straffemerket. Han hadde ingen problemer og satte ballen knallhardt i hjørnet. Det ga Molde 3-1 over Aalesund.

Se alle høydepunktene lenger nede i saken!

Straffen fikk Molde korrekt etter at Zlatko Tripic ble felt.

– Kampen vi spiller i dag viser at vi har underprestert denne sesongen. Det er en av de beste kampene vi har spilt i år, oppsummerte matchvinneren etter kampslutt.

Hodeløst

Dramatikken i «slaget om Møre og Romsdal» startet allerede før pause. Even Hovland fikk gå umarkert til værs etter 26 minutter og heade inn 1-0. Bare drøye ti minutter senere markerte Demar Phillips seg.

Men med negativt fortegn.

– Vi gjør for mange feil i løpet av kampen og den aller største er det Phillips som gjør, da han pådrar seg direkte rødt kort, sa Aalesund-trener Jan Jönsson etter kampen.

AaFK-forsvareren fikk se det røde kortet etter å ha satt kneet i låret på Moldes Tommy Høiland uten at ballen var i spill. Det så umiddelbart ut som en lite gjennomtenkt handling av 29-åringen.

Høiland måtte i annen omgang slå følge med Phillips ut av banen. Spissen var alt for sen inn i en takling på Aalesund-keeper Sten Grytebust og fikk sitt annet gule for dagen.

– Jeg må legge meg helt flat. Jeg skulle aldri pådratt meg det siste gule kortet. Det var veldig dumt gjort, innrømmet Høiland.

Keepermat

Etter at Hovland hadde sendt Molde i ledelsen fulgte Hoseth opp med sin første scoring for dagen på overtid i første omgang. Midtbanespilleren dundret til fra 17 meter midt på mål, men Grytebust maktet ikke å holde den utenfor stengene.

Saken fortsetter under videovinduet!

Her er sammedraget av kampen:

Den ellers svært stabile AaFK-målvakten fikk hendene på ballen, før den seilte inn i nettaket.

Over i annen omgang befestet Abderrazak Hamed-Allah sin posisjon som eliteseriens toppscorer med 1-2-reduseringen. Han avsluttet nokså rett på Moldes Ørjan Nyland, som ikke klarte å hindre ballen i passere inn i nettet.

Aalesund har ikke slått Molde siden juni 2003 og har en forferdelig statistikk mot fylkesrivalene.

– Nå må vi bare samle oss etter to strake tap. Vi må begynne å ta poeng igjen med tanke på medalje, sa Jönsson.