Hangeland: – Håper WBA-tørken fortsetter

LYSTEN PÅ SEIER: Landslagspausen var ikke bare positive for Hangeland og Norge. Lørdag håper han på tre poeng med klubblaget. Foto: Aleksander Andersen/NTB scanpix.
LYSTEN PÅ SEIER: Landslagspausen var ikke bare positive for Hangeland og Norge. Lørdag håper han på tre poeng med klubblaget. Foto: Aleksander Andersen/NTB scanpix.

Tabelljumbo West Bromwich har ikke scoret hittil i Premier League-sesongen. Brede Hangeland kan være med å forlenge WBA-krisen lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Ja, vi skal prøve på det naturligvis. Når vi kommer på banen så hjelper det ikke oss at de ikke har scoret hittil i sesongen. Det er kanskje mer typisk at de scorer. Målet kommer vel før eller senere, men vi får håpe det varer en uke til uten mål, sier Hangeland til NTB foran helgens kamp mot West Bromwich.

Den kampen bør Fulham absolutt vinne.

Etter en sterk 1-0-seier i Sunderland på åpningsdagen er det blitt tap mot Arsenal (1-3) og Newcastle (0-1). Fulham har som alltid ambisjoner om først å sikre plassen. Da må trolig lag som nettopp WBA senkes.

– Det er en kamp vi gjerne skal prøve å vinne. Det har vært tre kamper med én seier og to tap, og dermed hadde det vært godt med noen poeng igjen.

– Det er en god mulighet for seier. Selv om det ikke er noen lette kamper i den ligaen der, er det en kamp vi har håp om å vinne, sier landslagskapteinen.

Unngå nedrykk

Han nyter stor respekt i Fulham, men vet ikke helt hvor han tror London-laget havner på tabellen i år.

– Jeg forventer egentlig ingenting. Det er så tett og jevnt at det kan bli en hel drøss med ulike plasseringer. Det er fem-seks lag i England som er litt bedre enn alle de andre og som kjemper om mesterligaplassene. Så er det en hel drøss andre lag som gjør alt for å unngå nedrykk. Vi er et av dem, påpeker den tidligere Viking-spilleren.

Neste runde venter gullfavoritt Chelsea i byderby. Det blir en heftig batalje.

Ingen fasit

Hangeland er en av få nordmenn som spiller i Premier League denne sesongen.

– Det er ikke godt å si hvordan vi skal få flere til England. Det handler om generell nivåheving i norsk fotball, sier Hangeland.

– På 90-tallet hadde vi en god epoke, men hvordan vi skal få til det samme nå er ikke godt å vite. Jeg tror det er vanskeligere nå enn den gangen. Nå konkurrerer vi spillere fra hele verden. Den gangen var det først og fremst Nord- og Vest-Europa vi konkurrerte med. Vi må fortsatt trene hardt, mener England-proffen.

Han mener landslaget er avhengig av at flere kommer seg ut og spiller regelmessig på gode lag.

– Det er også spennende ting på gang i Tyskland, hvor vi har spillere som på sikt blir mye bedre. Det vil også være bra for landslaget, mener Hangeland.

Flere fotballnyheter kan du lese her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus