Liverpool-duo endelig til topps i kåring

SUKSESSDUO: Liverpool har vunnet alle sine tre kamper hittil i år med sifrene 1-0. Målscorer i samtlige var Daniel Sturridge (høyre). Foto: Paul Ellis (AFP Photo)
SUKSESSDUO: Liverpool har vunnet alle sine tre kamper hittil i år med sifrene 1-0. Målscorer i samtlige var Daniel Sturridge (høyre). Foto: Paul Ellis (AFP Photo)

Brendan Rodgers og Daniel Sturridge er de første fra Liverpool på flere år som kåres til månedens trener og spiller i Premier League.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ikke mange levnet Liverpool store mulighetene til å hevde seg helt i toppen av Premier League i år.

Etter tre spilte kamper står de dog med ni av ni mulige poeng og troner enn så lenge ensomt på toppen av tabellen.

Trener Brendan Rodgers og spiss Daniel Sturridge har blitt gitt mye av æren for de rødes solide seriestart, og nå har de også blitt utpekt til henholdsvis beste manager og beste spiller i Premier League i august.

Første vinnere på fire år

Sturridge har blitt matchvinner i alle lagets tre kamper så langt, senest da han senket erkerival Manchester United på Anfield for snart to uker siden.

Les også: Liverpool slo blekt United

Det er første gang den tidligere Chelsea - og Manchester City-spilleren vinner prisen, men Rodgers fikk også prisen som Swansea-manager i januar 2012.

Utrolig nok Rodgers den første Liverpool-manageren som mottar prisen siden Rafael Benítez i mars 2009 - altså den første på over fire år. Klubben har heller ikke mottatt beste spiller-prisen siden Fernando Torres gikk til topps i september samme kalenderår.

Tidligere Liverpool-manager hyller Rodgers

Den første sesongen på Anfield var ikke bare vellykket for Rodgers, men tidligere Liverpool-trener Gérard Houllier er overbevist om at den tidligere Swansea-sjefen er rett mann for oppgaven.

– Jeg liker filosofien hans - den står bra til kulturen i laget. Jeg liker måten de spiller fotball på, og resultatene har også vært bra i år. De leder serien, og jeg håper de blir værende på toppen så lenge som mulig, sier franskmannen til TeamTALK, og legger til:

– Jeg har blitt imponert av lagånden og evnen deres til å stå imot.

Til helgen spilles fjerde runde i Premier League, men Liverpool er ikke i aksjon før på mandag. Da går turen til Liberty Stadium og Rodgers' gamleklubb Swansea.

Sturridge måtte stå over landslagskampene den siste uken med en lårskade, men briten forventes å være klar til dyst om tre dager.

Flere fotballnyheter kan du lese her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus