Forventet frifinnelse for Haakonsen

Truls Haakonsen var verken glad eller skuffet etter domsavsigelsen. (FOTO: Vegard Grøtt/NTB Scanpix)
Truls Haakonsen var verken glad eller skuffet etter domsavsigelsen. (FOTO: Vegard Grøtt/NTB Scanpix)

Etter to «meningsløse» år ble Truls Haakonsen torsdag frifunnet for sin rolle i den såkalte overgangssaken. Det var ikke den tidligere VIF-lederen overrasket over.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det var som forventet. Og da blir man ikke spesielt glad eller overrasket.

– Det jeg er glad for er at premissene for dommen var såpass klare. Det har aldri vært bevis (for at de tiltalte har gjort noe galt), så jeg ser det som en selvfølgelig slutning, sa Haakonsen etter at dommen var lest opp i Asker og Bærum tingrett.

Haakonsen sa at han har klart å gjøre jobben sin de siste to årene, men at det som gjaldt overgangssaken har virket meningsløst.

Les også: Full frifinnelse i overgangssaken

– Det har vært ekstremt destruktivt å ha en sånn sak hengende over seg. Det har føltes urettferdig. Men da vi først kom i retten, var jeg glad for det, sa den tidligere sportsdirektøren i Vålerenga.

Aktoratet hadde lagt ned påstand om fem års ubetinget fengsel for Haakonsen. Både han og de øvrige tiltalte ble frifunnet.

Les også: Olsen frustrert tross frifinnelse

Foreløpig har ikke Haakonsen bestemt seg for om han vil gå til søksmål for å få kompensasjon for den tøffe tiden han har vært igjennom.

– Jeg har ikke tenkt på det. Det har jeg advokater til å vurdere. Jeg får høre hva de har å si, sa han.

Haakonsen frykter heller ingen anke fra påtalemyndigheten. Han slo fast at han var glad for å forklare seg i retten og ser fram til å bli ferdig med saken.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus