Meny

Olsen frustrert tross frifinnelse

Inge André Olsen kan nå legge bak seg to vonde år av livet sitt. (Vegard Grøtt/NTB Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En emosjonell Inge André Olsen var ordknapp etter at han torsdag ble frikjent for sin rolle i den såkalte overgangssaken i norsk fotball.

Stabæk sportslige leder var i Asker og Bærum tingrett tiltalt for grovt bedrageri. Aktor hadde lagt ned påstand om fem måneders ubetinget fengsel for Olsen, men han ble i likhet med de øvrige tiltalte frifunnet.

Det var likevel ikke bare lettelse å spore i Olsens ansikt etter at dommen var lest opp.

– Jeg har fått ødelagt livskvaliteten i to år av livet mitt som følge av denne saken, sa Olsen da han kom ut fra tingretten.

– Jeg er frustrert over NFF (Norges Fotballforbund), jeg frustrert over politiet, og jeg er frustrert over deler av mediene. Det er alt jeg har å si nå, sa Olsen.

Les også: Full frifinnelse i overgangssaken

Han var også sportslig leder i Stabæk under Veigar Páll Gunnarssons omstridte overgang til Vålerenga i 2011. Retten fant ikke tilstrekkelig bevis for at Olsen eller de andre involverte hadde gjort noe galt.

– God dom

– Det er usedvanlig godt skrevet dom, og det virker som dommeren har forstått hvordan fotballen fungerer. Dommen er i tråd med det faktum vi hele veien har lagt til grunn, sa Olsens forsvarer Ole Petter Drevland.

Les også: Forventet frifinnelse for Haakonsen

Les også: NFF vil avslutte et vondt kapittel

Han har tidligere vært krystallklar på at hans klient ikke har begått noe bedrageri. Inge André Olsen har vært gjennom en tøff tid siden overgangssaken ble kjent i mediene i oktober 2011.

– Det er klart han føler lettelse. Det har vært en svært tøff tid for Olsen, de rundt ham og klubben, sa Drevland.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus