Full frifinnelse i overgangssaken

Inge Andre Olsen ble sammen med de andre tiltalte frifunnet. (FOTO: Vegard Grøtt/NTB Scanpix)
Inge Andre Olsen ble sammen med de andre tiltalte frifunnet. (FOTO: Vegard Grøtt/NTB Scanpix)

Samtlige tiltalte i overgangssaken i norsk fotball ble torsdag frikjent i Asker og Bærum tingrett.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sportslig leder Inge André Olsen i Stabæk Fotball, tidligere styreleder Lars Holter-Sørensen i Stabæk Fotball AS, et tidligere styremedlem i Stabæk Fotball AS og tidligere sportsdirektør Truls Haakonsen i Vålerenga var tiltalt for grovt bedrageri.

Aktoratet hadde bedt om fem måneders ubetinget fengsel for de tiltalte Stabæk-lederne, samt 90 dagers fengsel for Haakonsen.

Slapp foretaksstraff

Det var også lagt ned påstand om at selskapene Stabæk Fotball og Stabæk Fotball AS skulle betale foretaksstraffer på henholdsvis 120.000 og 240.000 kroner. Det slipper selskapene å betale.

Partene ble ikke idømt sakskostnader.

Det er blitt mye oppstyr etter Veigar Páll Gunnarssons overgang fra Stabæk til Vålerenga sommeren 2011.

Medieskapt

Påtalemyndigheten mener Stabæk ville begrense utbetalingene klubben var forpliktet til på 50 prosent av salgssummen til franske Nancy.

Les også: Olsen frustrert tross frifinnelse

Ved å prise islendingen kunstig lavt og samtidig selge Vålerenga en opsjon i unggutten Herman Stengel til hele 4 millioner kroner, mener aktoratet at den franske klubben ble bedratt for minst 750.000 kroner.

De tiltalte i saken har hele veien hevdet sin uskyld. De har ment at saken er medieskapt og aldri burde havnet i rettssystemet. I løpet av rettssaken har flere vitner støttet deres sak.

Anke?

Det er uklart om saken blir anket.

– Vi konstaterer at tingretten hadde en annen oppfatning enn påtalemyndigheten. Statsadvokaten avgjør hvordan vi skal forholde oss til dette. Jeg antar statsadvokaten vil prioritere saken og komme med en rask avklaring, sa politiadvokat Iselinn Håvarstein til TV 2.

Les også: Forventet frifinnelse for Haakonsen

De tiltalte godtok selvfølgelig dommen.

– Det har vært en fryktelig tung periode. Dette har vært en lite passende straffesak, sa Ellen Holager Andenæs, forsvarer til Lars Holter-Sørensen, til TV 2.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus