– Finansieringen av Anfield-utbygging er på plass

45.000 mennesker strømmer gjennom portene på Anfield til hjemmekampene nå, men planen er å gjøre plass til 15.000 ekstra. (FOTO: AP Photo/NTB Scanpix)
45.000 mennesker strømmer gjennom portene på Anfield til hjemmekampene nå, men planen er å gjøre plass til 15.000 ekstra. (FOTO: AP Photo/NTB Scanpix)

Liverpools planer om utbygging av Anfield er nærmere å gjennomføres. Eier John Henry sier pengene er på plass.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Liverpools hovedeier John Henry sier det ikke blir reprise på fjorårets skrinleggelse av ny storstue for klubben. I oktober ble det klart at klubben valgte bort planen om ny stadion i Stanley Park, til fordel for utbygging av historiske Anfield.

Henry sier eierselskapet Fenway Sports Group har den finansielle styrken som trengs for å unngå en ny utsettelse, ifølge britiske The Guardian.

I forrige runde med byggeplaner ønsket daværende eiere Tom Hicks og George Gillett å låne penger til finansiering. Nå skal Henry og klubben bruke av allerede eksiterende penger.

– Et av problemene deres var at de ikke var i stand til å finansiere et stadion. Når dette prosjektet blir gjennomført, blir ikke det et problem, sier Henry ifølge The Guardian.

Etter utbyggingen skal den historiske arenaen romme 60.000 tilskuere og kostnadene vil strekke seg til 154 millioner pund, ifølge avisen. Ingen planer eller skisser er offentliggjort, men avisen tror den minste langsiden og bortefeltet vil bli utvidet.

Eier Henry sier det gjenstår å kjøpe opp noen av de private eiendommene rundt stadion, men at det er god fremgang i denne prosessen.

En byggesøknad vil ikke bli sendt inn før detaljene om kjøp av disse eiendommene er i orden. Bystyret i Liverpool skal være aktivt inne prosessen.

– Bystyret gjør alt de kan, og det er alt vi kan be om, sier Henry.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus