Overgangssakens utfall avsløres torsdag

Aktorene Iselinn Håvarstein og Morten Stene har lagt ned påstand om flere måneders fengsel for fire fotballedere som var involvert i Veigar Páll Gunnarssons overgang fra Stabæk til Vålerenga i 2011. (Foto: Erlend Aas / NTB scanpix)
Aktorene Iselinn Håvarstein og Morten Stene har lagt ned påstand om flere måneders fengsel for fire fotballedere som var involvert i Veigar Páll Gunnarssons overgang fra Stabæk til Vålerenga i 2011. (Foto: Erlend Aas / NTB scanpix)

Fotball-Norge venter spent på om de fire tiltalte i overgangssaken går fri eller ikke. Aktor har lagt ned påstand om flere måneders fengsel for fotballederne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gjennom elleve rettsdager forsøkte påtalemyndigheten å bevise at de tiltalte gjorde seg skyldig i bedrageri i forbindelse med Veigar Páll Gunnarssons overgang fra Stabæk til Vålerenga i 2011.

Aktoratet har ikke virket overbevisende verken med bevisførsel eller de innkalte vitnene. Likevel er det lagt ned påstand om fem måneders ubetinget fengsel for sportslig leder Inge André Olsen i Stabæk Fotball, tidligere styreleder Lars Holter-Sørensen i Stabæk Fotball AS og et tidligere styremedlem i Stabæk Fotball AS, samt 90 dagers fengsel for tidligere sportsdirektør Truls Haakonsen i Vålerenga.

– Bedrageriet er begått av flere personer i fellesskap, og det er toppledelsen som har utført det. Dette er personer med tillitsverv i toppligaen i Norge, noe som gir dårlige signaler til Idretts-Norge, sa aktor Iselinn Håvarstein i sin sluttprosedyre i retten.

Avviste tiltalen

Inge André Olsens forsvarer, advokat Ole Petter Drevland, var blant dem som ristet uforstående på hodet over aktoratets påstand. Han avviste hele tiltalen og mener at full frifinnelse er eneste alternativ Asker og Bærum tingrett har overfor hans klient.

– Vi står ikke overfor et bedrageri i denne saken, konstaterte Drevland.

Bakgrunnen for saken er omstendighetene rundt Gunnarsson-overgangen for drøye to år siden.

Påtalemyndigheten mener Stabæk ville begrense utbetalingene klubben var forpliktet til på 50 prosent av salgssummen til franske Nancy. Ved å prise islendingen kunstig lavt og samtidig selge Vålerenga en opsjon på unggutten Herman Stengel til hele 4 millioner kroner, mener aktoratet den franske klubben ble bedratt for minst 750.000 kroner.

Rettsbehandling riktig?

De tiltalte i saken har hele veien hevdet sin uskyld. De har ment at saken er medieskapt og aldri burde havnet i rettssystemet. I løpet av rettssaken har flere vitner støttet deres sak.

Aktoratet har også gått inn for at selskapene Stabæk Fotball og Stabæk Fotball AS bør betale foretaksstraffer på henholdsvis 120.000 og 240.000 kroner.

Tingrettsdommer Nils Ole Bay og hans meddommere vil torsdag formiddag kunngjøre sin dom i saken.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus