Messi-dobbel da Argentina tok seg til VM

VM-KLAR: Lionel Messi scoret to straffemål for Argentina i 5-2-seieren over Paraguay tirsdag. Resultatet sendte argentinerne til fotball-VM. (Foto: Jorge Adorno / Reuters / NTB scanpix)
VM-KLAR: Lionel Messi scoret to straffemål for Argentina i 5-2-seieren over Paraguay tirsdag. Resultatet sendte argentinerne til fotball-VM. (Foto: Jorge Adorno / Reuters / NTB scanpix)

Lionel Messi var sikker fra straffemerket to ganger da Argentina knuste Paraguay 5-2 og kvalifiserte seg til fotball-VM tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Argentina er det første søramerikanske laget som er klar for VM foruten vertsnasjon Brasil.

– Vi visste hvor vanskelig det ville bli å kvalifisere seg. Detter er belønningen for den jobben vi har gjort. Det var ikke lett å møte Paraguay på en dårlig bane, men det viktigste var at vi nådde målet vårt. Vi har fortsatt en lang vei å gå om vi skal bli verdensmestere, sa Messi.

Argentina-kapteinen scoret et straffemål i hver omgang. Det første sendte gjestene i ledelsen etter tolv minutters spill.

Målrush etter pause

Bortelaget hadde flere nøkkelspillere suspendert til kampen, men Messi og co. trengte bare ett poeng i Asuncion for å sikre VM-plassen. Men Alejandro Sabellas lag viste tydelig hvorfor argentinerne blir blant mesterskapsfavorittene neste sommer.

Paraguay utlignet til 1-1 ved José Nunez seks minutter etter Messis straffescoring. Det tok likevel ikke lang tid før Manchester City-angriperen Sergio Aguero tok Argentina tilbake i føringen.

Tidlig i annen omgang la Real Madrid-vingen Angel Di Maria på til 3-1 etter en lynkjapp kontring. Messi fikk en noe billig straffe to minutter senere, men tok godt vare på den.

Paraguay-veteranen Roque Santa Cruz reduserte for VM-kvartfinalisten fra 2010 i sluttminuttene, mens Maxi Rodríguez på overtid scoret argentinernes femte fulltreffer.

Viktig Uruguay-seier

Argentina er klar for VM to runder før slutt i den søramerikanske kvalifiseringen. Laget troner på tabelltoppen med tre poeng ned til Colombia. De fire beste lagene går rett til VM-sluttspillet. Femmerlaget må ut i omspill.

Uruguay fikk en elendig start på kvalifiseringen, men har siden hevet seg. Tirsdag ble det 2-0 hjemme over Colombia etter to sene mål fra Edinson Cavani og Cristian Stuani.

Resultatet gjorde at Colombia må vente litt til med å feire VM-plassen, mens Uruguay besitter femteplassen med like mange poeng (22) som fjerdeplasserte Ecuador.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus