Agger holder liv i den danske VM-drømmen

Daniel Agger er dansk kaptein og viste ansvar mot Armenia. (FOTO: Reuters/NTB Scanpix)
Daniel Agger er dansk kaptein og viste ansvar mot Armenia. (FOTO: Reuters/NTB Scanpix)

Danskene måtte vinne og håpet om seier ble innfridd. Daniel Agger ble matchvinner i 1-0 kampen mot Armenia og holder liv i VM-drømmen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Seieren var en av de aller viktigste et dansk fotballandslag har vunnet på svært lang tid. De tre poengene Agger og co. fikk med seg hjem letter litt på presset spillerne er utsatt for, og det gjør at Danmark får et lite pusterom før de to avsluttende kampene i VM-kvalifiseringen mot Italia og Malta i Parken senere i høst.

Les også: Nå er VM langt unna for Norge

Mange vil mene at den pressede danske situasjonen i VM-kvalifiseringen er snudd til noe positivt, for nå er optimismen på vei tilbake. Danskene har fått igjen troen på at en Brasil-tur til VM neste sommer er innen rekkevidde.

Danskene hadde mange sjanser, og Rosenborg-spilleren Nicki Bille Nielsen var en av dem som var veldig nær scoring. Det var Christian Eriksen og Michael Krohn-Dehli også.

Armenia var nære ved å sende danskene lukt ut av VM-diskusjonen etter en corner i det 65. minutt. Tverrliggeren reddet det danske laget da. Åtte minutter senere ble innbytteren Viktor Fischer lagt ned inne i feltet. Straffesparket som fulgte satte Daniel Agger sikkert i mål.

Danskene har 12 poeng etter åtte kamper og er med i kampen om annenplassen i gruppen. Det er VM-tur til Brasil via omspill danskene håper på.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus