- Southampton angrer nok veldig

HUFF, FOR EN AVTALE: Southampton diskuterte aldri en klausul i avtalen med Tottenham i 2007 so ga dem prosenter ved et mulig videresalg av Gareth Bale. Her Bale i aksjon for Soton i 2007. (Foto: NTB/Scanpix)
HUFF, FOR EN AVTALE: Southampton diskuterte aldri en klausul i avtalen med Tottenham i 2007 so ga dem prosenter ved et mulig videresalg av Gareth Bale. Her Bale i aksjon for Soton i 2007. (Foto: NTB/Scanpix)

Soton-ekspert sier styret som valgte å selge Gareth Bale til Tottenham i 2007, aldri diskuterte en avtale om prosenter av et eventuelt videresalg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Spanske medier hevder at Tottenham og Real Madrid har kommet til enighet om et kjøp av Gareth Bale, og at salgssummen for lynvingen ligger på 99 millioner euro, vel 800 millioner norske kroner.

Les også: - Bale-avtalen er i land

Aldri en diskusjon

I Southampton sitter det i dag trolig flere personer som skulle ønske de handlet annerledes da Bale gikk fra de rødhvite til Spurs i 2007.

Daværende Southampton-styre valgte nemlig og ikke få med en klausul i salgsavtalen med Tottenham som ga klubben rett på prosenter ved et videresalg av Bale.

- Medlemmer av det daværende styret i Southampton jeg har snakket har fortalte meg at de aldri diskuterte mulighetene for å få med en klausul i avtalen med Tottenham som ville gi de noen prosenter ved et videresalg av Bale på et senere tidspunkt.

- Det tror jeg nok de angrer veldig på i dag, sier journalist Gordon Simpson, Soton-ekspert i avisen SouthernDaily Echo, til ABC Nyheter.

Dersom Southampton hadde sikret seg en avtale på eksempelvis 15 prosent ville de i dag fått ca. 15 mill. euro, ca. 125 mill. NOK. Nå får de kun ca. 2,5 mill. euro (ca. 19 millioner NOK)i utdanningskompensasjon etter gjeldende FIFA-regler.

Økonomisk krise

Bale var 17 år da han signerte for Spurs som den gang ble ledet av nåværende Fulham-sjef Martin Jol. Southampton solgte Bale for £5m samt at de kunne får ytterligere £5m basert på sportslig suksess - en totalramme på ca. 90 millioner norske kroner.

Simpson forteller hvilket dilemma Southampton-styret stod overfor da Bale-avtalen ble inngått.

- Problemet til klubben var at de var i dyp økonomisk krise og på mange måter følte at de måtte selge Bale. De kunne ha stått på for å få inn en klausul om et mulig videresalg, men det kunne veltet hele avtalen. Men dette var meg bekjent ikke en gang et tema i styret, fortsetter Simpson.

Det er ventet at Real Madrid presenterer Bale som nytt medlem av klubben enten i dag fredag eller i løpet av helgen.

Gareth Bales navn dukket i går opp på listen over trøyer til salgs i Real Madrids nettbutikk. Ifølge utstyrsleverandøren Adidas skyldtes dette en teknisk feil.

Les også: Real Madrid solgte Bale-drakt i nettbutikken

Les flere fotballnyheter her.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus