Svennis lurt for 100 millioner

TAPT MASSE: Sven-Göran Eriksson hevder han har blitt lurt for vel 100 mill. av sin tidligere rådgiver Samir Khan. (Foto: NTB/Scanpix)
TAPT MASSE: Sven-Göran Eriksson hevder han har blitt lurt for vel 100 mill. av sin tidligere rådgiver Samir Khan. (Foto: NTB/Scanpix)

Sven-Göran Eriksson forteller åpenhjertig om sine økonomiske problemer og hatforholdet til sin tidligere rådgiver Samir Khan.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Han er sannsynligvis den eneste personen på jorden jeg hater, sier Eriksson til Daily Telegraph.

65-åringen er nå trener for Guangzhou R&F i den kinesiske fotballigaen. Svensken har behov for alle pengene han kan tjene der.

Tapt 100 mill.

Etter torsdagens trening lettet han på sløret når det gjelder hans tidligere økonomiske rådgiver. «Svennis» har trukket Khan, som forrige måned ble slått konkurs, inn for retten for å få kompensasjon for sine tap.

– Ja, det stemmer. 10 millioner pund (95 mill. kroner). For de fleste personer er det en stor pengesum. Det er det også for meg, forklarer Eriksson om tapet Khan påførte ham.

– Selv om jeg har hatt godt betalte jobber, er det veldig mye penger. Jeg er ikke konkurs. Jeg har fortsatt litt penger. Problemet er at jeg var uten jobb en stund. For Samir skaffet meg en rekke banklån, og jeg måtte betale dem, fortsetter treneren.

Selger drømmehuset

Videre forteller han om hvordan han må selge eiendommer og «viktige deler av livet sitt». Blant annet et stort hus nær stedet der han vokste opp.

Khan overtok kontrollen over Erikssons økonomi i midten av 2007. To år senere ble Eriksson bekymret, og etter hvert måtte han sparke rådgiveren.

– Jeg føler meg sviktet, sint og skuffet fordi jeg stolte på ham i mange år. Jeg ga ham for mye frihet. Jeg ga ham all myndighet han trengte for å kontrollere økonomien min.

Svennis har trent en rekke av de største fotballklubbene i Europa. Han har hatt ansvaret for storheter som Roma, Benfica, Fiorentina, Sampdoria, Lazio og Manchester City. Han har også trent landslagene England, Mexico og Elfenbenskysten.

Les flere fotballnyheter her.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus