Castillo ber Brækhus være forberedt på full krig

NY KAMP: Cecilia Brækhus skal tilbake i bokseringen i september. Hun er klar favoritt mot Oxandia Castillo. (Foto: Heiko Junge / NTB scanpix)
NY KAMP: Cecilia Brækhus skal tilbake i bokseringen i september. Hun er klar favoritt mot Oxandia Castillo. (Foto: Heiko Junge / NTB scanpix)

Oxandia Castillo har sett seg ut hvilken bursdagsgave hun vil ha på 19-årsdagen: Alle de tre VM-beltene til Cecilia Brækhus.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg vet at jeg bare blir sett på som en outsider mot Brækhus, men det bryr jeg meg ikke noe om. Da jeg møtte Hannah Gabriel og slo henne ut, var det ikke mange som hadde tro på meg før den kampen heller. I stedet for å tenke på at jeg ikke blir sett på som favoritt, vil jeg heller sende en advarsel til Cecilia Brækhus:

– Du må være forberedt på at det kommer til å bli full krig. Hun kommer raskt til å merke at hun aldri har møtt noen som er så tøff og hard som meg, sier Castillo i et intervju med fightnews.com.

Begge de to bokserne går ubeseirede i ringen i Arena Nord 7. september. Brækhus har 22 kamper på rad uten nederlag. Castillo har bare bokset 14 kamper, men selv om to er endt uavgjort, er det ingen som har klart å slå henne.

Kjempeinteresse

Trener Papin Lanligua sier at det er enorm interesse for kampen i Den dominikanske republikk. Folk snakker nesten ikke om annet, skal vi tro ham.

– Jeg vet ikke hva som skjer og hva det snakkes om i Norge og Danmark, men her i Den dominikanske republikk har aldri noen kvinnekamp i boksing vært omfattet med så stor og massiv interesse tidligere, sier han til fightnews.com.

Les også: Castillo beundrer Brækhus

Det var seieren over Hannah Gabriel som gjorde at kampen mellom Castillo og Brækhus kom på plakaten. Brækhus ville helst møte Gabriel, men etter at hun ble slått ut av 18 år gamle Castillo (fyller 19 29. september), ble en slik kamp uinteressant.

Brækhus skal ut i sin 23. kamp. De 22 første er vunnet, og den norske trippelmesteren har møtt alle de beste i weltervekt. Hun blir holdt som storfavoritt av de aller fleste, men Castillo vil ikke høre på det øret.

Knocket sparringpartner

– Jeg er i kjempeform og kan nesten ikke vente med å gå i ringen til 7. september. Treningen har gått veldig bra, og det er ikke mange dager siden jeg knocket en av mine mannlige sparringpartnere på trening, forteller Castillo smilende.

– Nå er det ingen av disse guttene jeg har trent med den siste tiden, som vil sparre med meg, legger hun til.

Castillo sier hun har studert Brækhus på video, og hun skryter av den norske verdensmesteren.

Les også: Brækhus: – Nå venter hardt arbeid

– Å ja, jeg har studert Brækhus mange ganger, og det hun gjør i ringen er imponerende. Hun er disiplinert og bokser overbevisende. Jeg forstå godt at hun er ubeseiret, sier Castillo som legger til at hun likevel ikke har latt seg skremme av den norske mesteren.

– Jeg har vokst opp i det verste strøket i Santa Domingo. Det betyr at jeg er tøff og har mine mål. Dessuten har jeg ingenting å tape i denne kampen. Det har Brækhus. Hun har tre VM-belter å miste, sier Oxandia Castillo.

Den beste fødselsdagspresangen hun kan få: Å komme hjem til Den dominikanske republikk med alle Brækhus' VM-belter i bagasjen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus