Tilskuertallet fortsetter å falle

FÆRRE OG FÆRRE: Få tilskuere på tribunene under eliteseriekampen i fotball mellom Start og Lillestrøm i Tippeligaen, en trend som har bremset opp, men som ikke har snudd. (Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix
FÆRRE OG FÆRRE: Få tilskuere på tribunene under eliteseriekampen i fotball mellom Start og Lillestrøm i Tippeligaen, en trend som har bremset opp, men som ikke har snudd. (Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix

Men svikten blant publikum i Tippeligaen har bremset opp.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norsk Toppfotball (NTF) avholdt i dag et frokostmøte på Ullevaal stadion hvor både samarbeidspartnere, medier og sponsorer var blant de inviterte.

Interesseorganisasjonen for de øverste divisjonene på herresiden uttrykte optimisme med tanke på fremtiden for norsk fotball, spesielt på tilskuersiden.

– Fallet ser ut til å ha flatet ut. Det er positivt, sa mediesjef Thomas Torjusen innledningsvis til de fremmøtte i salen.

Ingen Rekdal-effekt

Selv om det til nå har passert 1.308.932 personer inn portene på eliteseriearenaene med betalt billett, er det en nedgang for Tippeligaen totalt sett.

Sammenlignet med i fjor er nedgangen på 3,27 prosent. 9 av 16 klubber opplever et fortsatt fall i antallet tilskuere på sine kamper.

Sandnes Ulf har en nedgang på hele 20,27 prosent - i særklasse verst blant toppklubbene.

Til tross for total nedgang opplever noen klubber økt interesse på kampdag. Begge de nyopprykkede lagene i år, Sarpsborg 08 og Start, øker med henholdsvis 30,12 og 23,48 prosent.

«Publikumsmagneten» Vålerenga - som selv velger å kalle seg «Oslos stolthet» - ser ut til og nesten ha mistet grepet på hovedstadens fotballinteresserte befolkning.

Kjetil Rekdal har ikke klart å få folkt tilbake til Ullevaal stadion - Enga har i snitt hatt 9.908 tilskuere på sine hjemmekamper så langt i år, en tilbakegang på 7,28 prosent sammenlignet med 2012-sesongen.

Haugesund FK er klubben som klarer å fylle stadion sin best i forhold til antall tilskuerplasser. HFK har en fyllingsgrad på 89,44 prosent.

FFK-krisen vokser

I 1. divisjon er det blitt mer folk på tribunene totalt sett. Fra forrige sesong har tallet steget med 8,14 prosent.

Interessen for den nest beste ligaen har særlig steget i Hamar hvor snittet på Briskeby Gressbane har vært 2129 tilskuere så langt denne sesongen. Det er 46,38 prosent bedre enn i fjor, mens Hødd har et snitt på 43,33 prosent bedre enn i forrige sesong.

Men i Fredrikstad er ikke tallene like hyggelige. Folket i «Plankebyen» vender klubben ryggen og har uteblitt fra stadion i hopetall etter flere dårlige hjemmekamper. Etter nedrykket i fjor har overskriftene i mediene stort sett vært av negativ karakter, både sportslig, økonomisk og omdømmemessig sett. Tilskuersnittet på et av landets mest påkostede anlegg er i år på 4.386. Det er et fall på hele 38,32 prosent fra i fjor.

Les flere fotballnyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus