TV 2 vil overbevise skeptiske fotballseere

ALT I EN PAKKE: Programleder Jan Henrik Børslid, her fra TV 2s fotballstudio for norsk fotball, skal lede kanalens sendinger fra engelsk fotball. (Foto: TV 2/ Tor Erik Mathiesen)
ALT I EN PAKKE: Programleder Jan Henrik Børslid, her fra TV 2s fotballstudio for norsk fotball, skal lede kanalens sendinger fra engelsk fotball. (Foto: TV 2/ Tor Erik Mathiesen)

Reaksjonene har vært mange etter at TV 2 samler all engelsk fotball i én pakke kommende sesong.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Engelsk fotball på nett

TV 2 eier rettighetene til å vise engelsk fotball i Norge. Dersom du ønsker tilgang til dette kan du registrere deg som bruker på TV 2 Sumo.

TV 2 skal sende alt av fotball fra balløya på tre nye kanaler under navnet TV 2 Sport Premium. Seerne må belage seg på å betale mer for den nye kanalpakken enn de har gjort tidligere. De fleste operatørene har prissatt Premium-kanalen til 339 kroner per måned.

– Vi er utrolig tent på å komme i gang med sesongen. Vi skal gjøre så bra som mulig det vi har mulighet til å gjøre noe med. Vi skal sørge for at det er Norges beste fotballprodukt og verdt hver krone som publikum betaler, sier sportsredaktør Vegard Jansen Hagen til NTB.

Prisøkningen er på grunn av økte rettighets- og produksjonskostnader.

Hvilket lag vinner Premier League 2013/14?

Færre kamper

En av årsakene til endringene er nye, internasjonale regler for å sende Premier League. Denne sesongen blir det kun tillatt å sende én lørdagskamp med avspark klokken 16. På to andre kanaler skal det samtidig vises en kamp fra mesterskapsserien og en studiosending. Det betyr at supportere ikke får sett alle kamper med «sine» lag direkte.

Fortsatt blir det vist en tidligkamp og en kveldskamp fra toppdivisjonen. På kveldstid skal det også sendes et program med høydepunkter fra lørdagens kamper.

– Vi skal gjøre vårt ytterste får at bredden av publikum får et så godt tilbud som mulig, sier Hagen.

Kjente eksperter

Jan-Henrik Børslid skal lede PL-sendingene fra et helt nytt studio. Med seg på laget har han eksperter som Ståle Solbakken, Erik Thorstvedt, Claus Lundekvam og Petter Myhre.

Kanalen vil også fortsette med utenlandske gjester.

– Det gjør vi definitivt, men vi har lært at det lønner seg å hente noen færre og heller større navn. Det får vi mest positiv respons på. Det er bra med gamle guder, men de må også følge med for å kunne levere i studio, sier Hagen.

Kampen om Premier League-milliardene.

Helgens runde på TV 2:

Premier League, lørdag: Liverpool – Stoke 13.45, Arsenal – Aston Villa 16.00, Swansea – Manchester United 18.30.

Søndag: Crystal Palace – Tottenham 14.30, Chelsea – Hull 17.00.

Mandag: Manchester City – Newcastle 21.00.

Mesterskapsserien, lørdag: Leeds – Sheffield Wednesday 13.15, Bournemouth – Wigan 16.00.

Saken fortsetter under bildet

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus