Stjernene vraker Premier League

Edinson Cavani er en av stjernene som vraket Premier League. Foto: AFP PHOTO / FRANCK PENNANT.
Edinson Cavani er en av stjernene som vraket Premier League. Foto: AFP PHOTO / FRANCK PENNANT.

Manchester City har svidd av over 800 millioner kroner på spillerkjøp, men engelske toppklubber har slitt på overgangsmarkedet i sommer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Manchester United og Arsenal har ikke fått inn noen storfisker i sommer, mens heller ikke Chelsea har gjort særlige sprell før helgens serieåpning. I stedet velger stjernene franske, spanske, italienske og tyske klubber.

Storscorer Edinson Cavani foretrakk Paris Saint-Germain da han forlot Napoli i sommer. Hovedstadsklubben har fått en brysom rival på overgangsmarkedet i nyopprykkede Monaco.

Laget fra fyrstedømmet sikret seg Atletico Madrids måljeger Radamel Falcao foran nesen på andre storlag. Gonzalo Higuaín var sterkt ønsket av Arsenal, men endte til slutt opp i Napoli. Det brasilianske stjerneskuddet Neymar er klar for Barcelona, mens Henrikh Mkhitaryan vraket Liverpool til fordel for Dortmund.

Manchester City er det eneste engelske laget som virkelig har vist muskler på overgangsmarkedet. Vingen Jesús Navas er hentet fra Sevilla for rundt 140 mill. kroner. Fra Sevilla kommer også kraftspissen Alvaro Negredo (over 180 mill. kr.). Samtidig har angriperen Stevan Jovetíc kommet fra Fiorentina for ca. 200 mill. kroner.

Hav av penger

Citys nye manager Manuel Pellegrini, som har erstattet Roberto Mancini, har også svidd av hele 280 mill. kroner for midtbanespilleren Fernandinho (Sjakhtar Donetsk).

– Vi har fått noen pengesterke klubber som Paris Saint-Germain, Monaco og noen klubber i Øst-Europa. Den slags klubber er nødt til å bruke et hav av penger for å tiltrekke seg de største stjernene, sier Liverpool-legenden Jan Mølby til Ritzau.

Han tror Premier League vil holde seg attraktiv, mens oppsvinget for de franske klubbene kan være heller kortvarig.

– Om 10-15 år vil Premier League fortsatt være svært attraktiv. Vil PSG være det? Monaco? Premier League skal nok gjenvinne sin plass som den mest attraktive ligaen. Det er jeg ikke i tvil om, sier Mølby.

Trio til besvær

Situasjonen kan minne mye om siste del av 1980-tallet da engelske stjerner gjerne prøvde seg utenlands i franske klubber. Noen dro også til skotske Rangers der Graeme Souness lokket spillerne nordover samtidig som engelske klubber var utestengt fra europacupene.

I England har ryktebørsen likevel gått varm i sommer. Luis Suárez vil vekk fra Liverpool, men Merseyside-laget nekter å selge spissen til Arsenal. Wayne Rooneys framtid i Manchester United er uviss. Landslagsspissen er ønsket av Chelsea, mens Gareth Bale kan sette overgangsrekord om han får forlate Tottenham til fordel for Real Madrid.

Situasjonen rundt trioen ble ikke avklart til seriestarten. Dermed blir det flere uker med rykter fram til overgangsvinduet stenges 2. september.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus