Neymar er Messis nye lekekamerat

POTENSIELT KRUTT: Finner de to tonen, blir det mye moro: Neymar (t.v.) og Messi. (Foto: NTB scanpix / Reuters)
POTENSIELT KRUTT: Finner de to tonen, blir det mye moro: Neymar (t.v.) og Messi. (Foto: NTB scanpix / Reuters)

Barcelona har betalt 450 millioner kroner for Neymar. Nå venter man i spenning på om brasilianeren danner et giftig samarbeid med Lionel Messi.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Der Messi, som gjerne omtales som verdens beste spiller, storspiller sammen med Xavi og Andrés Iniesta, har andre opplevd samarbeidsvansker ute på banen med argentineren.

Samuel Eto'o ble solgt videre, mens Zlatan Ibrahimovic delvis endte på benken under sin sesong i Catalonia. Cesc Fàbregas, som også liker den dype spissrollen, er en annen som har fått mindre spilletid.

Vil hjelpe

Ekspertene tror Neymar og Messi raskt finner tonen. Neymar liker seg nemlig i en litt friere rolle ut mot venstre. Derfra kan han skjære innover, noe som bør passe Messi godt.

Motstanderne vet at de må passe på Messi. Nå får de også Neymar å følge med på. Det kan gi enda mer boltreplass for ustoppelige Messi. Sist sesong scoret det argentinske vidunderbarnet 46 mål i løpet av 32 La Liga-kamper. Det ga et snitt på utrolige 1,44.

– Jeg er kommet for å hjelpe Messi slik at han fortsatt vil være den beste spilleren i verden, sa Neymar da han ble presentert som Barcelona-spiller.

Hierarki

Rapportene fra Spania forteller også at Neymar aksepterer hierarkiet i Barcelona. Han vil ikke umiddelbart utfordre Messis trone.

Lionel Messi har scoret flittig i spansk fotball. I 2008/09 scoret han «bare» 23 mål. Året etter vartet han opp med 34. I 2010/11 ble det 31 fulltreffere. Hele 50 mål ble det for to år siden, mens det i fjor altså ble 46 mål.

Xavi fikk nylig spørsmålet om hvilket førsteinntrykk han har fått av Neymar.

– Det viktigste er at han er ydmyk. Han vil passe perfekt inn i Barcelonas filosofi, svarte den spanske landslagsspilleren.

Barcelona innleder La Liga hjemme mot Levante søndag. Det er ventet at Fabregas og Pedro blir spilleklare etter skader. Messi er usikker. En lårskade gjorde angriperen uaktuell til Argentinas kamp mot Italia onsdag.

Kaptein Carles Puyol er på vei tilbake fra kneskade. Han er neppe på banen før i september.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus