Vikersund i økonomisk krise

I ØKONOMISK KRISE: nasjonalanlegget for skiflyvning, Vikersun Hoppanlegg, sliter med likviditeten. Både eier og arrangør er blakke (Foto: NTB/Scanpix)
I ØKONOMISK KRISE: nasjonalanlegget for skiflyvning, Vikersun Hoppanlegg, sliter med likviditeten. Både eier og arrangør er blakke (Foto: NTB/Scanpix)

Flere personer har enten sagt opp eller sluttet i Norges nasjonalanlegg for skiflyvning.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både eier og de ansvarlige for driften av Vikersund Hoppanlegg, henholdsvis Stiftelsen Vikersund Hoppsenter og Flying Team Vikersund, har havnet i stort økonomisk uføre, melder bygdeposten.no.

Den totale gjelden for begge selskapene skal etter det avisen erfarer, være på til sammen vel 20 millioner kroner.

Nå frykter man for fremtiden til det nasjonale anlegget for skiflygning dersom staten ikke kommer på banen og spytter inn penger.

– Stiftelsen Vikersund Hoppsenter har ikke fått oppgjør etter vinterens renn og det betyr at vi er i en vanskelig økonomisk situasjon, sier ordfører styremedlem i stiftelsen (eier) Terje Bråthen, til bygdeposten.

Hos arrangøren av rennene, Flying Team Vikersund, er det så dårlig stilt at man ikke har mulighet til å ha personer i lønnet arbeid.

– Vi håper selvsagt å finne løsninger slik at vi kan få dette på plass igjen, men vi er ikke der nå, sier styrelederen Albert Kr. Hæhre.

Til sammen fire personer har enten sluttet eller sagt opp sitt engasjement i organisasjonene.

Nå håper både Bråthen og Hæhre at staten kommer på banen.

– Det er jo helt umulig å forskuttere hva utfallet blir av en slik prosess, men det er viktig å minne om at Vikersund ikke har fått driftsstøtte siden 2010. Andre nasjonalanlegg får slik støtte, sier Hæhre.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus