Tidligere VIF-direktør nekter straffskyld i Gunnarsson-saken

Vålerengas tidligere sportsdirektør Truls Haakonsen nekter straffskyld. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
Vålerengas tidligere sportsdirektør Truls Haakonsen nekter straffskyld. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

Tidligere sportsdirektør Truls Haakonsen i Vålerenga vil svare nei på skyldspørsmålet i den såkalte Gunnarsson-saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Haakonsens advokat, Peder Morset, sier til NTB at det er grunnleggende uenighet om fakta og forståelse av det som har foregått i den mye omtalte overgangssaken.

– Min klient mener han har bidratt til Gunnarsson-avtalen og opsjonsavtalen på en fullt ut lovlig måte, sier Morset, som mener Haakonsen ikke kan bebreides for sin framgangsmåte i saken.

Nancy-direktør på videolink

Morset sier at Haakonsen vil nekte straffskyld for grovt bedrageri og det subsidiære tiltalepunktet som handler om bevisst å skjule utbyttet i avtalen.

Morset har kalt inn VIF-direktør Pål Breen og klubbens økonomisjef Rune Riberg som forsvarets vitner knyttet opp mot Haakonsen.

Hovedforhandlingene i saken rundt islendingen Gunnarssons overgang starter i sal 11 i Asker og Bærum tingrett mandag,

En rekke kjente fotballpersonligheter er innkalt som vitner. Nancy-direktør Nicolas Holveck er aktoratets første vitne. Holveck skal forklare seg via videolink fra Frankrike.

To islendinger i boksen

Etter hans forklaring vil både Veigar Páll Gunnarsson og hans agent Arnor Gudjohnsen vitne i tingretten.

I aktoratets vitneførsel skal en rekke andre fotballkjendiser også forklare seg. Blant dem er Jim Solbakken, Ingebrigt Steen Jensen, Martin Andresen, Erik Hoftun, Nils Skutle og VGs sportskommentator Truls Dæhli.

Aktoratet har i alt innkalt 24 vitner. Det er satt av 18 dager til saken i tingretten.

I overgangssaken er fire norske fotballedere tiltalt for grovt bedrageri med en strafferamme på seks års fengsel.

Kjøpsopsjon på 15-åring

Veigar Páll Gunnarsson ble solgt fra Stabæk til Vålerenga sommeren 2011. I oktober samme år avslørte TV 2 at Stabæk hadde solgt islendingen mistenkelig billig, samtidig som VIF hadde betalt en betydelig større sum for en kjøpsopsjon på det da 15-årige talentet Herman Stengel.

Stabæks fordel av å presse ned prisen på Gunnarsson, var at hans tidligere lag Nancy skulle ha 50 prosent av overgangssummen.

Den franske klubben sto dermed igjen som den store økonomiske taperen etter salget da Gunnarsson ble solgt for en million kroner i tillegg til en kjøpsopsjon på Stengel til rundt 4 millioner.

Islendingens verdi var vurdert til rundt 5 millioner kroner, men Nancy kunne bare får halvparten av den millionen han ble solgt for.

Påtalemyndigheten mener Stabæk og Vålerenga bevisst førte Nancy bak lyset ved ulovlig å sikre utbyttet på bekostning av tredjepart.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus