Eliteserien 19. runde Sandnes Ulf - TromsøSandnes Ulf-seier i bunnoppgjøret

Sandnes Ulf passerte Tromsø på tabellen med hjemmeseieren. (Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix)

Fredrik Torsteinbø stanget inn 2-1 for Sandnes Ulf like før slutt og ordnet en fortjent hjemmeseier over Tromsø i eliteserien søndag.

Sandnes Ulf – Tromsø 2-1 (1-1)

3206 tilskuere

Mål: 1-0 Steinthor Thorsteinsson (9), 1-1 Morten Moldskred (13), 2-1 Fredrik Torsteinbø (89).

Dommer: Per Ivar Staberg, Malmefjorden.

Gult kort: Milos Mihajlov, Sandnes Ulf.

Sandnes Ulf (4-4-1-1): Sean McDermott – Edier Frejd (Vegard Aanestad fra 73.), Avni Pepa, Milos Mihajlov, Kenneth Sola – Fredrik Torsteinbø, Aksel Berget Skjølsvik, Anel Raskaj, Steinthor Thorsteinsson – Steven Lennon (Zymer Bytyqi fra 83.) – Marius Helle (Erik Tønne fra 57.).

Tromsø (4-4-2): Marcus Sahlman – Hans Julius Norbye, Jaroslav Fojut, Adnan Causevic, Saliou Ciss – Magnus Andersen, Remi Johansen, Josh Pritchard (Mathias Johnsen fra 79.), Ruben Kristiansen (Thomas Drage fra 74.) – Steffen Nystrøm (Thomas Kind Bendiksen fra 64.), Morten Moldskred.

I det 89. minutt kriget midtbanespilleren inn vinnermålet på et hardt innlegg fra Anel Raskaj. Det sikret hjemmelaget tre viktige poeng. Sandnes Ulf klatret forbi nettopp TIL i nedrykksstriden.

Les minutt-for-minutt-refererat fra kampen

– Vi var klart best før pause og vant fullt fortjent. Det jevnet seg ut i annen omgang, men totalt sett var det riktig at vi vant. Gutta sto på til siste sekund, sa Sandnes-trener Asle Andersen til C More etter seieren.

Sjanser

Rogalendingene kom tidlig til store sjanser på eget gress. Etter sju minutter var Steinthor Thorsteinsson alene med TIL-keeper Marcus Sahlman, men vinkelen var ikke gunstig og forsøket hans ble klarert.

To minutter etterpå gikk alt islendingens vei. Anel Raskaj vartet opp med en nydelig pasning da Thorsteinsson sendte vertene i føringen.

Gleden varte ikke lenge på Sandnes stadion. I det 13. minutt sto Edier Frejd for en slett forsvarsjobb og klarerte rett i Ruben Kristiansen. Ballen endret retning og trillet til Morten Moldskred, som fikk vendt om og avsluttet elegant i motsatt kryss.

Urytmisk

Sommerkjøpet Steven Lennon fikk en stor sjanse til å gjøre 2-1 etter litt over halvtimen, men avsluttet svakt og sendte ballen til side for Tromsø-målet.

Også i annen omgang styrte hjemmelaget banespillet og nektet TIL å finne rytmen. Presset betalte seg først i siste liten med Torsteinbøs hodemål.

Sandnes Ulf står med tre strake hjemmeseirer. Klubben tok seg forbi Tromsø med ett poeng og opp til 12.-plassen.

For TIL begynner det å bli full krise. Agnar Christensens menn har ikke vunnet på seks seriekamper og er bare fire poeng unna nedrykksplass.

– Det er surt å tape sånn helt på slutten. Vi var bedre i annen omgang, men det holdt ikke i dag heller. Vi gjorde forsvarsfeil og ble straffet på det. Irriterer meg grenseløst at vi «dreit» oss ut på slutten, sa Christensen.