Lettet Okparaebo lett til semifinalen

Ezinne Okparaebo er klar for semifinale på 100 meter.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix.
Ezinne Okparaebo er klar for semifinale på 100 meter. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix.

Ezinne Okparaebo løp inn til tredjeplassen i sitt heat med 11,23 sekunder i 100-meterforsøket i VM. Etterpå var hun lettet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Målet var å komme meg videre, og jeg visste vel at det ville gå, men nå er jeg lettet over å ha klart det, for det er har jo vært en del usikkerhet, sa Okparaebo til NTB etter at hun hadde gjort unna sitt første VM-løp.

Hun har slitt med en tåskade så å si helt fram til mesterskapet, men den merker hun ikke lenger. Derfor var hun i stand til å sette årsbeste i det første VM-løpet.

– Jeg fikk en fantastisk start og ledet en periode. Inn mot mål følte jeg også at jeg hadde full kontroll, sa hun.

Det var tyske Verena Sailer som var raskest i det første heatet med 11,11 sekunder. Også amerikanske Octavious Freeman med 11,16 var raskere enn Ezinne.

God følelse

– Jeg skal ikke nekte for at jeg har en god følelse, og det kjennes bra. Jeg fikk til et godt teknisk løp. Det var bare å løpe avslappet fra start til mål. Det fikk jeg til, mente Okparaebo.

Hun var også fornøyd med tiden, selv om hun ikke la så mye vekt på den.

– Tiden er ikke det viktigste i et forsøksheat som dette, men det jeg kan si er at jeg føler at jeg har mer inne. Ting begynner å falle på plass for meg nå, sa hun.

Okparaebo har den norske rekorden på 100 meter med 11,10 sekunder. Det klarte hun i London-OL i fjor. Hun er helt klart en løper som har evnen til å heve seg i store mesterskap. Etter det som har skjedd tidligere i år, skal det likevel mye til om hun kan klare å nå en finale på Lusjniki stadion mandag kveld.

Les også: – Sprintfavoritt dopingtatt før Moskva-VM

God kribling

– Jeg var nok litt nervøs før start og kjente en viss kribling i magen, men det var egentlig en veldig god kribling, for det er første gangen jeg har kjent det slik denne sesongen, forklarte Okparaebo.

Hun sa at utviklingen hennes ser veldig bra ut.

– Jeg ser ut til å ligge godt an nå, og jeg løp så godt i dette forsøket at det ikke bør være så mye å rette på til semifinalen, sa Okparaebo.

Hun ville ikke peke ut noen klar favoritt til å vinne gullet på 100-meteren for kvinner.

– Det er ikke like lett å finne en klar favoritt i kvinneklassen som det er blant mennene. Der vinner nok Usain Bolt. I kvinneklassen er det flere som kan vinne, sa Ezinne Okparaebo.

I forsøket søndag formiddag var det amerikanske English Gardner som var raskest av samtlige med 10,94 sekunder. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus