Seier og straffedrama i Guardiolas seriedebut

Pep Guardiola var fornøyd etter hans første kamp i den tyske serien. Foto: EPA/ANDREAS GEBERT.

Et straffedrama var med på å gi Pep Guardiola en fin start som Bayern München-trener da Borussia Mönchengladbach ble slått 3-1 i bundesligaåpningen fredag.

Den tidligere Barcelona-treneren Guardiola har et voldsomt forventningspress på seg etter å ha tatt over forrige sesongs trippelmester. I første seriekamp endte det med tre poeng.

– Vi er fornøyde med seier i seriestarten. Vi trenger resultater i de tre-fire første kampene fordi flere spillere ikke har en form som er 100 prosent, sa Guardiola.

– Vi kunne ha kontrollert kampen bedre det første kvarteret i annen omgang, men det vil gå seg til etter hvert, la spanjolen til.

To straffer

Kampen vil først og fremst huskes for en merkelig situasjon halvveis i 2. omgang. Bayern fikk straffe på stillingen 2-1 da ballen traff hånden på forsvarer Alvaro Dominguez.

Thomas Müllers straffe ble reddet av keeper Marc-André ter Stegen. Men da Dominguez skulle klarere mente dommeren at han handset på nytt. Dermed fikk også David Alaba forsøke seg fra ellevemeteren, og han trillet sikkert inn 3-1.

Guardiola var fornøyd med at dommeren pekte på straffemerket to ganger.

– Begge straffene var korrekte. Jeg ville også ha gitt dem, sa han.

Rask ledelse

Bayern scoret tidlig to mål. Først da Arjen Robben med en lang tå fikk satt ballen i mål etter tolv minutter. Fire minutter senere doblet Mario Mandzukic ledelsen på en retur etter et frispark fra Robben.

Den brasilianske forsvareren Dante sørget for å skape spenning i kampen igjen da han satte ballen i eget mål til 2-1 fem minutter før pause.

Håvard Nordtveit måtte se hele kampen fra Gladbach-benken.