Seier og straffedrama i Guardiolas seriedebut

Pep Guardiola var fornøyd etter hans første kamp i den tyske serien. Foto: EPA/ANDREAS GEBERT.
Pep Guardiola var fornøyd etter hans første kamp i den tyske serien. Foto: EPA/ANDREAS GEBERT.

Et straffedrama var med på å gi Pep Guardiola en fin start som Bayern München-trener da Borussia Mönchengladbach ble slått 3-1 i bundesligaåpningen fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tidligere Barcelona-treneren Guardiola har et voldsomt forventningspress på seg etter å ha tatt over forrige sesongs trippelmester. I første seriekamp endte det med tre poeng.

– Vi er fornøyde med seier i seriestarten. Vi trenger resultater i de tre-fire første kampene fordi flere spillere ikke har en form som er 100 prosent, sa Guardiola.

– Vi kunne ha kontrollert kampen bedre det første kvarteret i annen omgang, men det vil gå seg til etter hvert, la spanjolen til.

To straffer

Kampen vil først og fremst huskes for en merkelig situasjon halvveis i 2. omgang. Bayern fikk straffe på stillingen 2-1 da ballen traff hånden på forsvarer Alvaro Dominguez.

Thomas Müllers straffe ble reddet av keeper Marc-André ter Stegen. Men da Dominguez skulle klarere mente dommeren at han handset på nytt. Dermed fikk også David Alaba forsøke seg fra ellevemeteren, og han trillet sikkert inn 3-1.

Guardiola var fornøyd med at dommeren pekte på straffemerket to ganger.

– Begge straffene var korrekte. Jeg ville også ha gitt dem, sa han.

Rask ledelse

Bayern scoret tidlig to mål. Først da Arjen Robben med en lang tå fikk satt ballen i mål etter tolv minutter. Fire minutter senere doblet Mario Mandzukic ledelsen på en retur etter et frispark fra Robben.

Den brasilianske forsvareren Dante sørget for å skape spenning i kampen igjen da han satte ballen i eget mål til 2-1 fem minutter før pause.

Håvard Nordtveit måtte se hele kampen fra Gladbach-benken.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus