Stor keepertabbe ødela for Lillestrøm

Brann med stor sjanse i eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Lillestrøm på Brann stadion fredag. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Lillestrøm var på vei mot tre poeng borte mot Brann. Men en stor tabbe av keeperinnbytter Kenneth Udjus sørget for at det endte 1-1 fredag.

Brann – Lillestrøm 1-1 (0-1)

10.077 tilskuere

Mål: 0-1 Bjørn Helge Riise (41), 1-1 Amin Askar (82).

Dommer: Tom Harald Hagen, Grue.

Gult kort: Piotr Leciejewski, Brann, Anders Østli, Lillestrøm.

Lagene:

Brann (4-2-3-1): Piotr Leciejewski – Birkir Mar Sævarsson, Simen Wangberg (Henrik Gjesdal fra 77.), Tomasz Sokolowski, Erdin Demir – Stephane Diarra Badji, Fredrik Haugen – Amin Askar, Kristoffer Barmen (Fredrik Nordkvelle fra 48.), Erik Huseklepp – Martin Pusic, Bård Finne.

Lillestrøm: Arnold Origi Otieno (Kenneth Udjus fra 77.) – Fredrik Stoor, Anders Østli, Frode Kippe, Stian Ringstad – Palmi Rafn Palmason, Bjørn Helge Riise, Johan Andersson, Moryke Fofana (Erling Knudtzon fra 56.) – Petter Vaagan Moen, Thorstein Helstad (Thomas Piermayr fra 70.), Erik Mjelde.

Hjemmelaget utlignet fortjent etter 82 minutter. Branns Amin Askar trakk seg inn fra venstrekanten og forsøkte seg med et ambisiøst skudd fra 30 meter. LSK-keeper Udjus så ut til å ha kontroll, men endte med å slå ballen under seg og i mål til 1-1.

Se høydepunktene fra kampen her.

– Jeg så ikke utgangen på ballen, og så gikk den under meg. Det er en ball som ikke skal gå inn i det hele tatt, sa en skuffet Udjus til TV 2 etter kampen.

– Jeg har alltid troa på mål når jeg skyter. Det er derfor jeg gjør det, sa målscorer Askar.

– Fortjente mer

Udjus hadde da kommet inn på sin gamle hjemmebane kun fem minutter tidligere, etter at førstekeeper Arnold Origi måtte gå av med en skade.

– Det er han selv som bestemte at han måtte bytte. Han har hatt et brudd i en finger, og det er samme skade nå. Han mente han ikke klarte å fange ballen, fortalte Lillestrøm-trener Magnus Haglund om keeperbyttet.

Han var skuffet over at seieren ble rotet vekk, men mente det var fortjent.

– Vi holdt på å klare tre, men målt etter spill og sjanser var det nok ok med ett poeng i dag.

Det var en analyse Brann-trener Rune Skarsfjord var enig i.

– Vi fortjente i hvert fall ett mål. Jeg er litt skuffet over resultatet, men vi spilte en god kamp i dag, sa Skarsfjord.

Perlefrispark

Lillestrøm holdt på ledelsen i nesten en omgang, etter et flott frisparkmål fra Bjørn Helge Riise. Storebror John Arne har flere ganger vist at han har en frisparkfot å frykte. Fredag beviste også lillebror Riise at han er å regne med på dødballer.

For etter 41 minutter skrudde han et frispark fra 25 meter perfekt over muren. Ballen dalte ned i mål ved stolperoten til 1-0. Det ble kampens eneste mål, og sikret Lillestrøms tredje seier på de fire siste kampene.

Brann skapte mest, og burde ha scoret før utligningen kom. Men det var en kamp hvor ballen ikke ville inn. Kristoffer Barmen fikk tidlig to gode sjanser. Midtbanespilleren, som fikk en sjelden sjanse fra start, traff først stolpen, før han sendte en retur over mål like etter.

Like før utligningen kom traff også Erik Huseklepp stolpen for Brann, som skapte flest sjanser. Men fredag måtte det en keepertabbe til for at laget skulle score.