Hushovd vant og leder sammenlagt i Arctic Race

Thor Hushovd var overlegen og vant 2. etappe i sykkelrittet Arctic Race of Norway i Svolvær fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingen var i nærheten av å kunne tukte BMC-rytteren fredag. Nordmannen lå fremst i feltet inn mot mål, uten at noen klarte å komme opp på siden av ham.

– Dette var nydelig. I går var det stang ut, men i dag jobbet laget kanonbra. Må være det flotteste sykkelløpet jeg noensinne har kjørt, sa Hushovd til TV 2.

Seieren på den 156 kilometer lange etappen, som både startet og avsluttet i Svolvær, betyr at Hushovd nå også leder rittet sammenlagt med tre sekunder.

Tom van Asbroeck og Marco Haller kom i mål på de to plassene bak Hushovd.

Et brudd bestående av seks ryttere, som lå i tet gjennom store deler av etappen, ble hentet inn seks kilometer før mål. Dermed lå alt til rette for massespurt i kamp om etappeseieren.

Med rundt 14 kilometer igjen til mål gikk flere ryttere i bakken like etter en tunnel. Blant dem som fikk et ublidt møte med asfalten var Lars-Petter Nordhaug, som er høyaktuell for å representere Norge i sykkel-VM senere i høst. Han holdt seg til skulderen og så ut til å ha vondt etter uhellet.

Se video i toppen av saken.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus