Solskjær gleder seg til tøff utfordring

Ole Gunnar Solskjær og Molde må slå Rubin Kazan for å ta seg til europaligaen på ny. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
Ole Gunnar Solskjær og Molde må slå Rubin Kazan for å ta seg til europaligaen på ny. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Molde møter russiske Rubin Kazan i 4. kvalifiseringsrunde til europaligaen i fotball. – Den tøffeste motstanderen vi kunne fått, fastslo manager Ole Gunnar Solskjær.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den regjerende seriemester var så uheldig som mulig i trekningen med tanke på det sportslige nivået. Rubin har bred erfaring fra både mester- og europaliga de siste årene. Senest i 2009 sjokkerte russerne Barcelona med 2-1-seier på bortebane.

– Det blir tøft. De var i kvartfinalene i europaligaen i fjor og slo Chelsea 3-2 på hjemmebane (4-5-tap sammenlagt). Jeg mener også å huske at de slo Inter 3-0 i gruppespillet. Dette var den tøffeste motstanderen vi kunne fått, men vi gleder oss, sa Solskjær til MFKs nettsted.

Forrige sesong ble det stopp i den nevnte kvartfinalen for laget fra Kazan. Fra før hadde Rubin slått ut Atlético Madrid og Levante i cupspillet.

Molde deltok også i europaligaen sist sesong. Ole Gunnar Solskjærs menn ble slått ut i gruppespillet etter to seirer over Stuttgart og to tap for både FC København og Steaua Bucuresti.

Vanskelig for TIL

For Tromsø står en vanskelig tur til Tyrkia for tur. Besiktas ble nummer tre i hjemlig liga sist sesong. Laget har nådd kvartfinalen i mesterligaen (1987) og europaligaen (daværende UEFA-cupen, 2003).

– Det er det sterkeste laget av de fem vi kunne fått. Det vil være en stor bombe om vi går videre. Det er alltid en mulighet, men sjansen er liten, sa TIL-trener Agnar Christensen til Nordlys.

Samtidig er det ikke helt sikkert at Besiktas får delta i turneringen. Laget var i utgangspunktet utestengt fra E-cup i ett år etter å ha vært involvert i en kampfiksingssak. Tyrkerne har anket saken til Idrettens voldgiftsrett og venter på en beslutning.

– Det må de ha avgjort før kvalifiseringskampene spilles, mener Christensen.

Både Tromsø og Molde spiller på hjemmebane først 22. august. Returkampene spilles uken etter.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus