Steintøff trekning for Molde og Tromsø

HUFF OG HUFF: Molde og Tromsø, her fra seriekampen i Molde i fjor, får det meget tøft med å videre til gruppespillet i europaligaen. (Foto: NTB/Scanpix)
HUFF OG HUFF: Molde og Tromsø, her fra seriekampen i Molde i fjor, får det meget tøft med å videre til gruppespillet i europaligaen. (Foto: NTB/Scanpix)

Møter henholdsvis Rubin Kazan og Besiktas i 4. kvalifiseringsrunde til europaligaen i fotball.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For regjerende seriemester Molde ble trekningen så tøff som mulig. Rubin har bred erfaring fra både mester- og europaliga de siste årene. Senest i 2009 sjokkerte russerne Barcelona med 2-1-seier på bortebane.

Forrige sesong ble det stopp i kvartfinalen i europaligaen for Rubin. Chelsea, som senere gikk til topps i turneringen, vant 5-4 sammenlagt. Fra før hadde Rubin slått ut Atlético Madrid og Levante i cupspillet.

Molde deltok også i europaligaen sist sesong. Ole Gunnar Solskjærs menn ble slått ut i gruppespillet etter to seirer over Stuttgart og to tap for både FC København og Steaua Bucuresti.

For Tromsø står en vanskelig tur til Tyrkia for tur. Besiktas ble nummer tre i hjemlig liga sist sesong. Laget har nådd kvartfinalen i mesterligaen (1987) og europaligaen (daværende UEFA-cupen, 2003).

Samtidig er det ikke helt sikkert at Besiktas får delta i turneringen. Laget var i utgangspunktet utestengt fra E-cup i ett år etter å ha vært involvert i en kampfiksingssak. Tyrkerne har anket saken til Idrettens voldgiftsrett og venter på en beslutning. Både Tromsø og Molde spiller på hjemmebane først 22. august. Returkampene spilles uken etter.

Molde tok seg til 4. runde i europaliga-kvaliken etter å ha tapt i kvalifiseringen til mesterligaen for polske Legai Warzawa, Laget spillte 1-1 hjemme på Aker stadion mens det endte 0-0 i Polen. Molde røk dermed ut på bortemålsregelen.

Les også: Moldes mesterligadrøm i knus

Tromsø på sin side hanket seg videre etter straffekonk mot «vesle» Differdange.

Les også: Tromsø videre i Europa med et nødskrik

Les flere fotballnyheter her.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus