Tromsø videre i Europa med et nødskrik

"Gutan" gikk videre til playoff etter straffer. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Keeper Marcus Sahlman reddet den avgjørende straffen da Tromsø gikk videre i europaligaen mot Differdange fra Luxembourg.

Differdange (Luxembourg) – Tromsø 1-0 (0-0) e.o., 3-4 på straffer, sammenlagt 4-5:

Mål: 1-0 Omar El Rafik (46).

Dommer: Kristo Tohver, Estland.

Gult kort: Andy May, Jean-Phillippe Caillet, André Rodrigues, Antonio Luisi, Differdange, Josh Pritchard, Steffen Nystrøm, Tromsø.

Tromsø (4-2-3-1): Marcus Sahlman – Saliou Ciss, Jaroslaw Fojut, Adnan Causevic, Ruben Kristiansen – Josh Pritchard, Remi Johansen – Magnus Andersen (Morten Moldskred fra 23.), Thomas Kind Bendiksen (Steffen Nystrøm fra 82.), Thomas Drage – Zdenek Ondrasek

Med 1-0 til hjemmelaget etter full tid gikk kampen til ekstraomganger, siden Tromsø vant med samme sifre hjemme.

Heller ikke i ekstraomgangene klarte noen av lagene å avgjøre det tette oppgjøret i europaligaens tredje kvalifiseringsrunde. Dermed måtte det straffer til for å skille lagene.

Der ble keeper Marcus Sahlman den store helten for Tromsø etter å ha reddet det avgjørende straffesparket fra Philippe Lebresne, som måtte score for at lagene skulle være likt. Med 4-3 på straffer er Tromsø dermed klar for siste kvalifiseringsrunde før europaligaens gruppespill.

Thomas Drage startet med å misbruke Tromsøs første straffespark. Men da Differdange bommet på straffe nummer to, var lagene likt helt til Sahlman fikk holdt det avgjørende skuddet ute.

Zdenek Ondrasek, Remi Johansen, Josh Pritchard og Steffen Nystrøm var alle sikre på sine straffespark.

I ordinær tid var kampen tett og spennende. Begge lag hadde et par gode muligheter før pause, men uten uttelling. Kampens eneste ordinære mål kom like etter pause, da hjemmelagets angriper Omar Er Rafik var trygg alene gjennom mot Sahlman.

Hvem Tromsø møter i neste runde, blir klart fredag. Også Molde er med i fjerde kvalifiseringsrunde til europaligaen.