Europaliga-farvel for Godset

Jablonecs Michal Hubník (t.v) jubler etter scoring under 3. kvalifiseringsrunde mellom Strømsgodset og FK Jablonec på Marienlyst stadion torsdag kveld. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Strømsgodsets europacupeventyr er over etter at drammenslaget tapte 1-3 hjemme mot tsjekkiske Jablonec torsdag.

Strømsgodset – Jablonec (Tsjekkia) 1-3 (0-1), sammenlagt 2-5

4439 tilskuere

Mål: 0-1 Michal Hubnik (15), 1-1 Ola Kamara (71), 1-2 Ondrej Vanek (81), 1-3 Karel Pitak (90).

Dommer: Gediminas Mazeika, Litauen.

Gult kort: Stefan Johansen, Strømsgodset, Marek Kysela, Jan Vosahlik, Jan Kopic, Michal Hubnik, Lukas Tresnak, Jablonec.

Strømsgodset (4-3-3): Adam Larsen Kwarasey – Lars-Christopher Vilsvik, Kim André Madsen (Adama Diomande fra 46.), Jørgen Horn, Mounir Hamoud – Bismark Adjei-Boateng, Stefan Johansen, Abdisalam Ibrahim – Øyvind Storflor, Peter Kovacs (Muhamed Keita fra 65.), Gustav Wikheim (Ola Kamara fra 46.).

Det ble full stopp for optimistiske drammensere i den 3. kvalifiseringsrunden til europaligaen etter å ha røket 2-5 sammenlagt for Jablonec fra Tsjekkia.

– Jeg er veldig skuffet, men Strømsgodset er ikke på gruppespillnivå i europaligaen ennå, sa Godset-trener Ronny Deila til NTB.

– Vi var ikke effektive nok, og vi slapp inn for enkle mål, mente treneren.

Kamara-utligning

Innbytter Ola Kamara ga drammenspublikummet riktig nok et ørlite håp om videre E-cupspill da han utlignet i det 71. minutt etter en retur fra Jablonec-målvakt Michal Spit. Men ti minutter senere drepte Jablonec-innbytter Ondrej Vanek alt håp om et spill i Europa da han skjøt inn 2-1-ledelse etter en flott tsjekkisk kontring.

I siste ordinære minutt lobbet Karel Pitak elegant inn 3-1-seier for Jablonec.

Tsjekkerne forsvarte seg godt etter at de tok ledelsen etter et kvarters spill. Etter et overhopp fikk spissen Michal Hubnik stå umarkert, og fra ti meter plasserte han ballen enkelt forbi Godset-målvakt Adam Larsen Kwarasey.

Godset-sjanser

Drammenserne hadde flere store sjanser til å score i første omgang. Nærmest var Peter Kovacs fem minutter før hvilen, men Jablonecs 38-årige målvakt reddet avslutningen fra kort hold.

Øyvind Storflor (33), som gjorde sin 56. opptreden i europacupen (51 for Rosenborg), skjøt like over mål på et frispark i det 19. minutt.

Foruten nettkjenningen hadde Ola Kamara et par store sjanser til score.

– Det var en OK kamp av oss. Vi skapte sjanser, men scoret bare ett mål, sa Kovacs.

Gjestene fra Tsjekkia spilte aggressivt og pådro seg fire gule kort i løpet av de første 45 minuttene.