Hushovd på fjerdeplass i Arctic Race

Syklist Thor Hushovd (BMC Racing) etter første etappe i sykkelrittet Arctic Race of Norway i Bodø torsdag. Hushovd kom på 4. plass. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Thor Hushovd spurtet inn til fjerdeplass på åpningsetappen av etapperittet Arctic Race of Norway torsdag. Nederlenderen Kenny van Hummel vant.

Vacansoleil-rytteren var først i mål etter 192,5 kilometer på sykkel mellom Bodø og Fauske og tilbake igjen til Bodø. Han vant foran lagkameraten Barry Markus med tyske Rüdiger Selig på tredjeplass.

Jo Kogstad Ringheim og Amund Grøndal Jansen hevdet seg også i spurten og ble henholdsvis nummer sju og åtte.

Åpningsetappen gikk i ufyselig nordnorsk sommervær med regn og til dels kraftig vind. Derfor måtte lagene jobbe litt ekstra for å fram sine ryttere i spurten.

– Det var nesten. Vi måtte jobbe ekstremt mye og brukte mye krefter. De siste hundre meterne kom jeg midt mellom de andre, men det var tross alt greit nok. Det var en tung etappe, oppsummerte en mellomfornøyd Hushovd til TV 2.

Etappen hadde lokket tusener av nordlendinger ut langs løypa og til målgangen i Bodø sentrum.

– Det var ekstremt mye folk, men det var også veldig kaldt, sa Hushovd.

BMC-rytteren har uttalt at han har ambisjoner om å vinne rittet sammenlagt. Han har nå sju sekunder å hente inn på ledende van Hummel, som fikk ti sekunder i bonus for seieren.

Arctic Race of Norway forflytter seg fredag til Lofoten hvor etappen på 156 kilometer går fra Svolvær og tilbake til Svolvær. Rittet avsluttes i Harstad søndag.