Meny

Moyes innrømmer tøff United-overgang

HAR SLITT: United-manager David Moyes innrømmer at overgangen fra Everton til Manchester-klubben kanskje har vært større enn forventet. (Foto: NTB/Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Et helt annet nivå enn i Everton, sier skotten.

Nyansatt manager i Manchester United, David Moyes, innrømmer nå overfor engelsk presse at det har vært utfordrende å gå fra Everton til den regjerende ligamesteren. Skotten ble hentet inn da Sir Alex Ferguson steg ned fra tronen etter å ha ledet United i nærmest en mannsalder.

– Overgangen fra Everton til United har til tider vært svært vanskelig og jeg har måttet ta tøffe avgjørelser. Everton er en fantastisk klubb og jeg er stolt av å ha ledet den, men jeg kan ikke nekte for at Manchester United er på et annet nivå. For å være ærlig, det er et steg opp uansett hvilken klubb man kommer i fra, sier Moyes blant annet ifølgeSky Sport torsdag.

Les også: Moyes kritiseres for dinosaurmetoder

Nesten i 2009

Førstkommende søndag kan Moyes vinne sitt første trofé som Premier League-manager. Da møtes United og Wigan i Community Shield, vinneren av fjorårets Premier League og FA-cup, på Wembley.

I Everton klarte ikke Moyes å hente sølvtøy - han var dog svært nær i 2009 da The Toffees tapte for Chelsea 1-2 i FA-cupfinalen på nasjonalarenaen.

Det så lyst ut for Everton da Marouane Fellaini, en spiller Moyes etter sigende skal ønske til Old Trafford, sendte Liverpool-laget i føringen etter bare 25 sekunder. Men mål av Didier Drogba og Frank Lampard sørget for at cuptrofeet ble igjen i London og ikke med bussen opp til Merseyside.

Ferguson får æren

Moyes vil gi Sir Alex æren dersom klubben slår Wigan om tre dager.

– Jeg vil forsøke å vinne Community Shield som det første av mange trofeer, og vinner vi så er det i første rekke Sir Alex’ fortjeneste. Det er på grunn av hans gode jobb i Premier League i fjor at vi er i Community Shield.

David Moyes har fått «en rufsete» start på United-karrieren. Resultatene har svingt voldsomt - senest spilte laget uavgjort 1-1 mot AIK i Friends Arena i Stockholm.

Les også: AIK holdt United til uavgjort

Les flere fotballnyheter her

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus