Mesterligahåpet ute for Molde

Daniel Chima klarte ikke å følge opp scoringen sin fra oppgjøret på Aker Stadion. Foto: AP Photo/Czarek Sokolowski

Moldes mesterligadrøm ble knust onsdag. Polske Legia Warszawa gikk videre i kvalifiseringen på bortemål etter at returkampen endte 0-0.

Dermed endte moldensernes ferd mot mulig mesterligaspill i 3. kvalifiseringsrunde. Etter 1-1 i det første møtet mellom de to lagene, var Molde under press før returkampen i Polen. Men Ole Gunnar Solskjærs mannskap leverte en god kamp på bortebane. Likevel holdt det ikke til avansement.

– Vi er skuffet, men vi skal reise oss. Sånn er fotballen, sa Solskjær, ifølge VG.

Molde kan fortsatt få spille E-cupfotball i høst. Laget går inn i fredagens trekning til siste runde av kvalifiseringen av europaligaen.

Sjanser

I første omgang klarte ingen av lagene å spille seg til noen store sjanser, men Molde våknet etter hvilen og kom til noen gode muligheter. Spissen Daniel Chima Chukwu nikket ballen like over mål etter et hjørnespark etter 52 minutter.

Ti minutter senere måtte Legia-keeperen gi retur på et skudd fra Martin Linnes, men ingen Molde-spillere var på plass for å sette returen. Rett før full tid fikk Linnes et nytt forsøk fra spiss vinkel, men keeper reddet forsøket.

– Vi skulle spille en god bortekamp og ta vare på sjansene vi fikk. Martin har en stor sjanse på slutten. Han er enormt flink på det der og er kanskje best i Norge på å time løpene, men han fikk dessverre ballen litt for langt foran seg, sa Solskjær.

Så rødt

Akkurat som i den første kampen måtte Molde avslutte kampen med ti spillere. Drøyt ti minutter før full tid fikk Emmanuel Ekpo sitt annet gule kort for kvelden og ble utvist.

Da lagene møttes i Molde, fikk debutanten Fredrik Gulbrandsen rødt kort. Den tidligere Lillestrøm-spissen var derfor utestengt fra onsdagens kamp.