Nyervervelsene ledet Liverpool til seier

Det var overtall av Liverpool-fans på Ullevaal da storklubben møtte Vålerenga. Foto: Audun Braastad.

Liverpool kontrollerte til 4-1-seier over Vålerenga onsdag kveld. Nyinnkjøpte Luis Alberto og Iago Aspas var blant målscorerne.

LFC-manager Brendan Rodgers fikk testet mange spillere på Ullevaal-matta. Han startet med et relativt B-preget mannskap, men gjestene skapte det meste av sjanser og finspill.

– Spillerne kan være fornøyd med hva de gjorde i dag, sa Rodgers etter kampen.

Luis Alberto, ny fra Sevilla, scoret det første målet for LFC. Iago Aspas, som kom fra Celta tidligere i sesongen, ordnet 2-1 like før pause, mens Martin Kelly trygget seieren åtte minutter etter hvilen. Raheem Sterling scoret det siste målet like før slutt.

– Aspas var fantastisk igjen i kveld. Han er en typisk målscorer, og når han beveger seg i boksen, skjer det ting rundt ham hele tiden, sa Rodgers.

Det ga en kontrollert seier i en kamp der Liverpool styrte det meste. Rodgers lot samtlige ti innbyttere slippe til etter pause. Vålerengas mål ble scoret av Giancarlo González i det 35. minuttet.

Ibe og Kongshavn

Blant dem som tidlig viste seg fram var Jordon Ibe på Liverpools venstre kant. 17-åringen viste god ballkontroll og herjet til tider med VIF-forsvaret. I det 27. minuttet var han også nær scoring, men skuddforsøket fra noe spiss vinkel ble stoppet av Gudmund Kongshavn.

Ibe har én Premier League-kamp for Liverpool. Han debuterte med målgivende pasning i siste seriekamp mot Queens Park Rangers sist sesong. Trolig får man se mer til ham utover høsten.

Unggutten var ikke den eneste som fikk problemer med Vålerengas målvakt onsdag. Kongshavn vartet opp med en rekke kvalifiserte parader. Reaksjonsredningen etter 29 minutter på Stewart Downings forsøk fra kort hold var det høy klasse over.

– Keeperen deres var fantastisk. Han gjorde mange klasseredninger, mente Rodgers.

Liverpool best

Den første scoringen fikk Liverpool minuttet senere. Aspas forsøkte en «frekkis» som gikk i tverrliggeren bak Kongshavn. Ballen ble klarert ut til Alberto, som dunket den i mål fra 17-18-meter.

Hjemmelaget fikk corner i det 35. minuttet. I feltet glapp Jordan Henderson markeringen, og González styrte inn utligningen med hodet.

Aspas misbrukte en stor sjanse i det 40. minuttet, men fikk en enkel jobb med å gjøre 2-1 fire minutter senere. Downing fikk rom på høyrekanten, gikk til dødlinjen og slo en perfekt 45-graderspasning til spissen.

Ny cornerscoring ble det for Liverpool da Kelly brukte skulderen for å sette inn 3-1.

For øvrig viste tidligere Manchester City-forsvarer Kolo Touré seg som et farlig våpen på offensiv dødball. Han raget høyest på flere cornere og headet blant annet i tverrliggeren.