Meny

Mourinho klar for følelsesladd Real-møte

FØLELSESLADET: José Mourinho vil lede Chelsea-stjernene til seier over gamleklubben Real Madrid onsdag. (Foto: Damir Sagolj / Reuters / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

José Mourinho får en gylden mulighet til å gi Real Madrid et surt «takk for sist» når han møter gamleklubben med Chelsea onsdag kveld.

Bare tre måneder etter hans bitre avskjed med den spanske storklubben, møtes lagene i finalen i en sesongoppkjøringsturnering i Miami, Florida.

Hverdagen for Mourinho i London er helt annerledes enn den han hadde i Madrid. Fra å føle seg dårlig behandlet i Real har han gått til heltestatus i Chelsea, som han ledet til Premier League-tittelen i 2005 og 2006.

Før han forlot den spanske hovedstaden, rakk portugiseren å komme på kant med flere spillere. Spesielt vakte vrakingen av kaptein og førstekeeper Iker Casillas harme. I Chelsea setter ingen spørsmålstegn ved Mourinhos involveringer.

Kritiserer Real

Reals ansettelse av Carlo Ancelotti har markert starten på en kjøpefest som trolig overstiger 1,34 milliarder kroner. Slike summer fikk aldri Mourinho av Florentino Pérez.

Dersom spanjolene skulle lykkes med å hente Tottenham-stjernen Gareth Bale, setter de trolig verdensrekord for femte gang på rad. Tidligere har Cristiano Ronaldo, Kaká, Zinedine Zidane og Luis Figo blitt hentet for rekordsummer. Ingen av dem kom under Mourinhos tid på Santiago Bernabéu.

Søndag benyttet suksesstreneren sjansen til å lange ut mot Real Madrids kultur for politiske intriger.

– Madrid er politikk. Madrid handler ikke om fotball, Madrid handler ikke om sport, sa han til ESPN.

Rooney på vei?

Under forrige Chelsea-periode fikk Mourinho nærmest fri tilgang til Roman Abramovitsjs lommebok. Denne gangen har klubbeieren et strammere grep om pengene. Mourinho skal ha ønsket seg Radamel Falcao og Edinson Cavani, men begge spissene forsvant til fransk fotball.

Et alternativ er å hente Manchester United-angriperen Wayne Rooney. Han ønsker angivelig et klubbskifte, men Chelseas forrige bud på 270 millioner kroner ble avslått mandag.

Toner ned hevnpratet

Mourinho gleder seg trolig over muligheten til å gi Real en støkk i kampen som spilles natt til torsdag norsk tid. Ronaldo minnet om at det viktigste ikke er å ta rotta på gamletreneren.

– Vi står overfor Chelsea, ikke treneren deres. Som i alle andre kamper ønsker vi å vinne.

– Som vi sier i Portugal: Jeg vil ikke spytte på tallerkenen jeg spiser fra. Slik føler jeg det. Jeg prøver å huske de positive sidene (ved Mourinho), sa stjerneangriperen.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus