Åtte strake for Bodø/Glimt

Etter seieren mot Sandefjord står Bodø/Glimt nå med åtte strake seire. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Ingen ser ut til å kunne stoppe serieleder Bodø/Glimt. Mandag tok klubben sin åttende seier på rad etter 2-0 hjemme mot Sandefjord i 1. divisjon.

Glimt har dermed fortsatt en solid ni poengs luke ned til Kristiansund og Bryne på annen- og tredjeplass.

Toppscorer Ibba Laajab ga vertene ledelsen etter et frispark tre minutter ut i annen omgang. 28-åringen skjøt over muren og i mål ved nærmeste stolpe. Sandefjord-keeper Iven Austbø hadde ingen mulighet til å avverge scoringen.

Bodø/Glimt fortsatte å trykke på for flere mål. Etter 70 minutter ble gjestenes Yaw Amankwah utvist etter å ha felt Jim Johansen innenfor 16-meteren. Laajab prøvde seg fra straffemerket, men avsluttet svakt og Austbø fikk en enkel jobb.

To minutter før slutt trygget Papa Ndiaye seieren med å sette 2-0-målet. Han kom alene med keeper og avsluttet kontrollert i lengste hjørne.

Bodø/Glimt har ikke tapt en seriekamp siden slutten av april. Serielederen er ubeseiret på sine 13 siste oppgjør i 1. divisjon. Sandefjord er uten seier på sine fem siste forsøk, men har fortsatt heng på direkte opprykksplass. Arne Sandstøs menn er nummer fem på tabellen, med fire poeng opp til Kristiansund.