Store forventninger til Moa i Stuttgart

FORVENTNIGNER: Det stilles store forventninger Mohammed Abdellaoue i Stuttgart - her fra tiden i Hannover. (Foto: NTB/Scanpix)
FORVENTNIGNER: Det stilles store forventninger Mohammed Abdellaoue i Stuttgart - her fra tiden i Hannover. (Foto: NTB/Scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Prislappen på 27,5 millioner kroner stiller forventninger om at Mohammed Abdellaoue leverer fra start for sin nye klubb Stuttgart.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Overgangssummen er kanskje ikke oppsiktsvekkende i Fotball-Europas pengegalopp, men den norske landslagsspissen er Stuttgarts dyreste kjøp denne sommeren. Dermed holder det ikke kun å sikre seg spissplassen på laget, men Moa må igjen vise seg som en ekte målscorer.

Det er et press den tidligere Hannover- og Vålerenga-angriperen lever greit med.

– Jeg ønsker å score mange mål, skape sjanser for medspillerne mine og jobbe for laget, sier Moa i et intervju med DPA.

Han er i sesongoppkjøring med klubben han ble klar for 11. juni.

Les også: Moa klar for Stuttgart

Sterk avslutter

Mohammed Abdellaoue i sin nye klubbtrøye. (Foto: NTB/Scanpix)Mohammed Abdellaoue i sin nye klubbtrøye. (Foto: NTB/Scanpix)

Stuttgart-trener Bruno Labbadia kunne trengt en spiss som Oslo-mannen allerede forrige sesong. Brasilianske Cacau var ute nesten hele sesongen med en kneskade. Det gjorde at Vedad Ibisevic måtte tåle belastningen av å vandre alene på topp i både serie, cup og europaliga.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Moa hadde på sin side tøff konkurranse om spissplassene fra de tidligere eliteseriespillerne Mame Biram Diouf (tidl. Molde) og Didier Konan Ya (tidl. Rosenborg).

På 14 kamper fra start for Hannover, ble Moa byttet ut 11 ganger. Nytreneren Labbadia hadde likevel ingen problemer med å slå til da sjansen på overgangsmarkedet bød seg.

– Avslutningene er hans sterkeste egenskap. Han er smart foran mål og kommer hit med en mengde erfaring, sier han.

Bobic-ros

Den tidligere tyske landslagsspissen Fredi Bobic er sportsdirektør i Stuttgart. Han bør vite hva han snakker om når han hyller mannen han betalte tre millioner euro for.

– Han er en internasjonalt erfaren spiller med eksepsjonelle ferdigheter. Med Moa har vi mer fleksibilitet i angrepet, slår 41-åringen fast.

Torsdag fikk den nye Stuttgart-spissen sin debut i bortemøtet mot Botev Plovdiv i den første kampen i europaligaens 3. kvalifiseringsrunde. Moa spilte to minutter som innbytter for målscorer Vedad Ibisevic.

– Jeg håper vi når gruppespillet i europaligaen og etablerer oss på øvre halvdel av ligatabellen, sa den optimistiske nordmannen.

Les flere fotballnyheter her.