Meny

Før privatkampen mot Sverige 14. august:

Drillo med vanskelige laguttak

UTFORDRING: Egil Drillo Olsen har mange navn på blokka før høstens første laguttak som skjer mandag. Da begynner oppkjøringen mot høstens fire avgjørende VM-kvalifiseringskamper, men først er det treningslandskamp mot Sverige. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Landslagssjef Egil Olsen har cirka 30 navn på aktuelle spillere på blokka.

– Laguttakene jeg står foran blir vanskelige, for det er mange som kan være aktuelle. Etter EM i Israel var det også en del U21-spillere som meldte seg på. Det første uttaket i høst skal jeg gjøre allerede mandag til treningslandskampen mot Sverige, som blir den siste testen før avslutningen av VM-kvalifiseringen, sier Drillo til NTB.

Han er tilbake på jobb for fullt etter ferien og bruker mye av tiden til å studere aktuelle landslagsspillere på en storskjerm på kontoret.

– Jeg har omtrent 30 spillere på blokka. Alle er kanskje ikke like aktuelle, men jeg må forsøke å få sett de fleste, selv om jeg føler at jeg har ganske god oversikt over de aktuelle kandidatene, sier landslagssjefen.

Les også: Drillo: - Det var ganske mye dårlig

Full pott

Norge ligger på fjerdeplass i gruppen før de fire siste VM-kvalifiseringskampene som kan føre til sluttspillplass i Brasil neste sommer. Det er seks poeng opp til Sveits på topp. Gruppevinneren går direkte til VM, mens de beste toerne skal ut i omspill.

Norge møter Kypros og Sveits på hjemmebane 6. og 10. september, før kvalifiseringen avsluttes med Slovenia borte og Island hjemme 11. og 15. oktober.

– Vi er kommet i en situasjon der vi nesten må ha full pott. Muligheten for å vinne resten av kampene er absolutt til stede, for vi har slått alle før. Jeg er i alle fall optimist og mener vi fortsatt til og med kan ta topplassen i gruppen, selv om det er mest realistisk at vi ender i omspill, men det bør vi kunne klare, sier Drillo. Han sier at han er optimist.

Han legger ikke skjul på at det må bli full pott mot Kypros, og deretter blir det en nøkkelkamp mot Sveits.

– Dersom det skulle bli seier over Kypros og uavgjort mot Sveits som kan være en mulig utgang, da må vi vinne de to siste kampene for å henge med, slår Egil Olsen fast.

Les også: Pressen verre enn presset for Drillo

Vanskelig

Landslagssjefen sier at det uansett blir en vanskelig høst, og aller vanskeligst blir kampene mot Sveits og Slovenia.

– Jeg tenker at det hadde vært fint å slå Sveits og vil gjerne være med på det, for sveitserne er kanskje ikke så gode som de var tidligere. På den annen side er Slovenia på vei opp. Det er i hvert fall slik at de vanskeligste oppgavene vi står foran i høst blir disse to kampene, men heller ikke Island-kampen blir enkel. Det er den siste i kvalifiseringen, og det kan bli en helt avgjørende kamp med tanke på en plass i VM, sier Drillo til NTB.

Han er fornøyd med spillermaterialet sitt, selv om han mangler en Zlatan, som han velger å si det litt humoristisk.

– Vegard Forren er tilbake i norsk fotball, og jeg håper han kommer raskt tilbake på det nivået han er. Dessuten har noen spillere reist ut, og det skal bli spennende å se hvordan de utvikler seg.

– Jeg vil si at den stallen jeg råder over er brukbar. Rent spillermessig ser det bra ut, mener Egil Olsen foran det som blir aller siste høst som norsk landslagssjef, uansett om Norge kommer med til Brasil-VM eller ikke.

Les også: Drillos scoringskrise

Les flere fotballnyheter her.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus