Moyes kritiseres for dinosaurmetoder

SKADET: David Moyes (t.v.) har, ifølge kritikere, på kort tid skadet Robin van Persie. Forgjengeren Alex Ferguson holdt han skadefri en hel sesong. (Foto: AP Photo/NTB Scanpix)
SKADET: David Moyes (t.v.) har, ifølge kritikere, på kort tid skadet Robin van Persie. Forgjengeren Alex Ferguson holdt han skadefri en hel sesong. (Foto: AP Photo/NTB Scanpix)

En kjent nederlandsk treningsekspert er kritisk til måten David Moyes organiserer treningene i sesongoppkjøringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tirsdag ble Robin van Persie byttet ut ved pause fordi han kjente på en skade i låret. Byttet ble gjort av preventive hensyn av manager David Moyes, men han får så hatten passer av den kjente, nederlandske treningseksperten Raymond Verheijen, ifølge Telegraph.

Manchester Uniteds nummer 20 kom seg gjennom hele forrige sesong uten nevneverdige skader - en prestasjon nesten utenkelig med tanke på hans skadehistorie.

På Twitter konfronterer Verheijen Moyes med sistnevntes utspill om at han har trent van Persie knallhardt for å bygge ham opp.

– Det får en til å lure på hvorfor slike forhistoriske metoder fortsatt brukes på det høyeste nivået, skriver Verheijen.

Han omtaler treningsopplegget som Jurassic Park og hevder eneste måten å unngå slike tilfeller i framtiden er å «utdanne disse dinosaurtrenerne, treningsklovnene og forsker-cowboyene». Verheijen mener å se et mønster verden over, hvor spillere trener for hardt i sesongoppkjøringen og pådrar seg belastningsskader.

Les også: Manchester Untied tapte i Japan

– Men så lenge dinosaurene fortsetter å nekte for og ignorerer utvikling i andre land, vil ingenting forandres i Jurassic Park.

Slaktet Vålerenga

Verheijen har jobbet med det nederlandske landslaget, Russland, Barcelona og Chelsea blant andre. Også Vålerenga har benyttet hans metoder, etter et seminar med Verheijen. VG skriver at Verheijen var sterkt kritisk til måten Vålerenga trente.

– Han slaktet oss på det seminaret, sier VIFs medisinske koordinator Eirik Bjærke til VG.

Kritikk fra egne

Det er ikke første gang Moyes får tyn for sitt treningsregime. I 2011 sa David Unsworth følgende til avisa Liverpool Echo:

– David Moyes' oppkjøringer er knallharde. Han blander metoder fra den gamle skolen med forskningsbaserte metoder. I sine tidlige dager i klubben likte han å se spillerne sine helt nedkjørte, for da visste han at han hadde presset dem til grensen.

Phil Jagielka og Everton er i gang med sin sesongoppkjøring med den nye manageren, Robert Martinez, ved roret. Spanjolen har, ifølge Jagielka, en helt annen tilnærming til sesongoppkjøring enn sin skotske forgjenger.

– Det er drastisk forandret fra hva vi er vant med fra tidligere. Vi trener mye mer med ball i år og det krever mer konsentrasjon. Når man er sliten er det ikke alltid lett å konsentrere seg. Oppkjøringen er tøff, men det er det alltid, sier Jagielka til Sky Sports.

Personvernpolicy