Spesiell mesterduell venter for Guardiola

Thomas Müller (t.v.) er en målfarlig spiller som kan gjøre tilværelsen til Pep Guardiola (t.h.) enklere. (FOTO: AFP Photo/NTB Scanpix)
Thomas Müller (t.v.) er en målfarlig spiller som kan gjøre tilværelsen til Pep Guardiola (t.h.) enklere. (FOTO: AFP Photo/NTB Scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bayern München-trener Pep Guardiola er klar for sitt første møte med gamleklubben Barcelona.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den nyansatte treneren for forrige sesongs trippelmestre (serie, cup og mesterliga) er sterkt knyttet til Barcelonas suksess.

For et år siden valgte han å gi seg som trener i klubben som står på motsatt banehalvdel onsdag. Etter et «hvileår» gjør han comeback på øverste hylle, med tysk som arbeidsspråk.

Guardiola har så vidt rukket å starte på sin nye jobb. Med 4-0 og 5-1 mot Hamburg og Borussia Mönchengladbach i helgen har treningskampene startet meget lovende for den tyske storklubben.

Reprise

– Det er fortsatt tidlig, og vi har ennå en del ting vi kan forbedre, sa Guardiola etter kampene.

Han har blant annet eksperimentert med å legge om fra 4-2-3-1 til 4-1-4-1. I tillegg har flere spillere vært prøvd i nye posisjoner.

Les også: Mourinho tviler på Ronaldo-farvel

I den siste av de to kampene scoret også Thiago sitt første mål i sin nye klubb. Den unge spanjolen forlot Barcelona tidligere i sommer, og bidrar til å styrke en allerede bunnsolid midtbane i Sør-Tyskland.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kampen blir en reprise på semifinalene i mesterligaen. Kamper som imponerte en helt fotballverden. For med 4-0 hjemme og 3-0 borte var tyskerne knusende overlegne mot «uslåelige» Barcelona. Mange har spurt seg om kampene kan ha vært et endelig tronskifte i europeisk klubbfotball.

Mange spørsmål

Spørsmålene er mange for Barcelona om dagen. Først og fremst fordi trener Tito Vilanova måtte gi seg på grunn av tilbakevendende kreft forrige uke. Fortsatt er ikke hans erstatter helt klar. Det er også flere spørsmål rundt laget.

Ikke bare lot laget Thiago gå til Bayern München. Mandag bekreftet Manchester United å ha lagt inn et nytt bud på Cesc Fàbregas.

Les også: Martino blir Barcelona-manager

Han kan være på vei vekk.

Kampen mellom de to lagene ble mandag bestemt flyttet med to timer. Årsaken er at man ikke ønsket en kollisjon med Tysklands semifinale mot Sverige i kvinnenes EM.