Kristoff håper på sin tur i flomlyset

EN STUND SIDEN SIST: Alexander Kristoff har ikke vunnet et sykkelløp siden han vant den femte etappen i Sveits rundt i midten av juni. Foto: Peter Klaunzer (AP Photo)
EN STUND SIDEN SIST: Alexander Kristoff har ikke vunnet et sykkelløp siden han vant den femte etappen i Sveits rundt i midten av juni. Foto: Peter Klaunzer (AP Photo)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Men ekspert tror nordmannen må se langt etter seier på Champs-Élysées.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Chris Froome har kanskje allerede blitt utropt til vinneren av årets Tour de France, men løpet er ikke over av den grunn.

Søndag skal sprinterne gjøre opp om seieren på den mest prestisjetunge biten av asfalt i hele sykkelsporten: Champs-Élysées.

Den siste etappen i sentrum av Paris er alltid en minneverdig anledning, men mye tyder på at søndagens etappe kan bli uvanlig spektakulær. For å feire avslutningen av den 100. utgaven har arrangøren valgt å legge etappen til kveldstid: ikke før rundt 22.00 vil rytterne krysse mållinjen, badende i flomlys i hovedstadens nattemørke.

Les også: Dopingekspert til ABC: – Mestrene viser seg å være dopere

Fordelen til Kristoff

Mark Cavendish er, som vanlig når det er snakk om flate etapper, mannen å slå.

Briten har vunnet avslutningsetappen fire ganger - noe han er alene om. Marcel Kittel, André Greipel og Peter Sagan er noen av de som skal forsøke å hindre Omega Pharma-QuickStep rytteren i å ta sin tredje etappe for året.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Saken fortsetter under bildetRASKEST: Marcel Kittel har med sine tre seire vunnet flest etapper av spurterne. Foto: Jeff Pachoud (AFP Photo)RASKEST: Marcel Kittel har med sine tre seire vunnet flest etapper av spurterne. Foto: Jeff Pachoud (AFP Photo)

Alexander Kristoff har også planer om å hevde seg - og håper fjellene i oppkjøringen til den 21. og siste etappen har vært til hans fordel.

– Jeg håper jeg har spart litt mer krefter enn de andre i fjellene, så kanskje jeg har litt mer krutt.

– Alle prøver jo å spare krefter, og jeg synes Marcel Kittel har kjørt veldig bra i bakkene til ham å være. Der har også Greipel gjort. Jeg håper de kanskje har brukt litt for mye krefter, sier Katjusja-spurteren med et lurt smil til TV 2.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Se hele intervjuet i bunnen av saken!

Se: Her er de mest minneverdige norske øyeblikkene i årets Tour

– Tror det blir veldig vanskelig

Nordmannen har pent måtte klare seg på egenhånd så langt i løpet. Mens Kittel, Cavendish og co. har hatt nesten hele laget til disposisjon, har Kristoff måttet kjempe for seg selv de siste kilometerne på hver etappe.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Eurosport-kommentator Arild Eriksen tror det igjen kan bli utslagsgivende.

– Å vinne tror jeg skal bli veldig vanskelig. Omega Pharma-QuickStep, Lotto-Belisol og Argos kommer til å gjøre alt for sine, og da tror jeg Kristoff skal få det vanskelig, sier han til ABC Nyheter.

Det beste resultatet til nordmannen så langt er en andreplass på den første etappen. Han ser at det skal bli vanskelig å forbedre det resultatet, men setter seg likevel hårete mål.

– Det er en viktig dag. Jeg må være 100 prosent, og jeg skal gå for etappeseier, sier han.

– Kan vi sette pengene på deg?

– Du får bare gjøre det, men jeg kan ikke garantere seier. Jeg har ikke vunnet de andre dagene, så du får sikkert gode odds.

Les også: Her sikrer Froome Tour-seieren

FEM PÅ RAD?: Cavendish har vunnet de siste fire avslutningsetappene i Tour de France. Foto: Pascal Guyot (AFP Photo)FEM PÅ RAD?: Cavendish har vunnet de siste fire avslutningsetappene i Tour de France. Foto: Pascal Guyot (AFP Photo)

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nervøs Cavendish

Cavendish står så langt med «bare» to etappeseire. For en av tidenes største sprintere, er det et antall som ikke lever opp til forventningene.

Cavendish har aldri gått for å være blant de mest tilbakeholdne, men spurteren var nervøs dagen før dagen.

– Avslutningsetappen er en av mine mest nervøse dager. Det er sannsynligvis den største dagen for laget vårt, sa han til Velo News etter å ha fullført lørdagens etappe.

– Det ville være veldig spesielt å vinne den siste etappen av den 100. utgaven.

Se intervjuet med Kristoff her:

Alt om Tour de France kan du lese her