Tromsø gjorde jobben hjemme

Zdenek Ondrasek overlistet målvakta etter 43 minutter. (FOTO: Ole Reidar Mathisen/NTB Scanpix)

Tromsø fikk et godt utgangspunkt med 2-0 over aserbajdsjanske Inter Baku i torsdagens europaligakvalifisering. Zdenek Ondrasek og Magnus Andersen scoret målene.

Tromsø – Inter Baku (Aserbajdsjan) 2-0 (1-0)

1998 tilskuere.

Mål: 1-0 Zdenek Ondrasek (43), 2-0 Magnus Andersen (62).

Dommer: Jurij Mozjarovskij, Ukraina.

Gult kort: Jarosław Fojut, Tromsø, Vagif Javadov, Bruce Abdoulaye, Slavco Georgievski, Ruslan Amirjanov, Inter Baku.

Tromsø (4-4-1-1): Marcus Sahlman – Hans Norbye (Adnan Causevic fra 46.), Miika Koppinen, Jaroslaw Fojut, Ruben Kristiansen – Magnus Andersen, Remi Johansen, Josh Pritchard (Lars Gunnar Johnsen fra 83.), Thomas Drage (Morten Moldskred fra 60.) – Thomas Kind Bendiksen – Zdenek Ondrasek.

I forrige runde røk TIL 1-2 hjemme for Celje, og reddet seg videre med en sterk 2-0-seier i Slovenia. Torsdag ville Agnar Christensens menn unngå å havne i samme situasjon igjen.

Les minutt-for-minutt-referat fra Tromsø - Inter Baku

– Dette er langt fra over. Jeg har vært med å spille kvalifiseringskamper der vi har vunnet 3-0 borte og tapt 0-5 hjemme. Dette er 180-minutterskamper og kun 90 minutter er unnagjort, sa Tromsøs svenske målvakt Marcus Sahlman til Nordlys.

– Det er alltid bra å holde nullen og vi har sikret oss et godt utgangspunkt, slo Sahlman fast.

Tromsø tok ledelsen fullt fortjent da Zdenek Ondrasek scoret på hel volley to minutter før pause. Den tsjekkiske spydspissen banket ballen i mål etter en retur fra keeper Giorgi Lomaia.

Foruten 1-0-målet var det en sjansefattig første omgang. Likevel hadde Ondrasek et treff i stolpen etter 26 minutter.

Etter litt over timen spilt la Magnus Andersen på til 2-0 med et flott skudd fra utsiden av 16-meteren. Før målet ble han spilt fint gjennom av innbytter Morten Moldskred.