Strømsgodset reddet uavgjort på overtid

Lars Stubbhaug ble kastet ut i det mot Debrecen og måtte hente ut to baller av nettet. Ibramiha Sidebe scoret begge. (FOTO: Aleksander Andersen/NTB Scanpix)

Fire minutter på overtid reddet Peter Kovacs 2-2 for Strømsgodset mot ungarske Debrecen i kvalifiseringen til europaligaen torsdag.

Strømsgodset – Debrecen (Ungarn) 2-2 (0-1)

3582 tilskuere

Mål: 0-1 Ibrahima Sidibe (36), 1-1 Jørgen Horn (53), 1-2 Sidibe (str. 56), 2-2 Peter Kovacs (90).

Dommer: Ionut Marius Avram, Romania.

Gult kort: Abdisalam Ibrahim, Razak Nuhu, Strømsgodset.Adam Bodi, Selim Bouadla, Ibrahima Sidibe, Debrecen.

Rødt kort: Adam Bodi (67), Debrecen.

Strømsgodset (4-3-3): Lars Stubhaug – Mounir Hamoud, Jørgen Horn, Kim André Madsen, Jarl André Storbæk – Bismark Adjei-Boateng (Ole Amund Sveen fra 82.), Stefan Johansen, Abdisalam Ibrahim – Øyvind Storflor (Razak Nuhu fra 46.), Peter Kovacs, Thomas Lehne Olsen (Martin Ovenstad Rønning fra 46.).

Drammensernes ungarske 35-åring bredsidet inn 2-2 mot sine landsmenn like før overtiden var over. Med to baklengsmål har Strømsgodset likevel et vanskelig utgangspunkt før neste ukes returkamp i 2. kvalifiseringsrunde.

Les minutt-for-minutt-referat fra Strømsgodset - Debrecen

– Fantastisk å redde uavgjort, men vi har en stor oppgave foran oss i Ungarn, sa Kovacs etter kampen.

Sjefen hans, Ronny Deila, innrømmet at laget hans kunne ha kommet verre fra det på eget gress.

– Vi var heldige som klarte 2-2, men vi har satt oss i en posisjon som gjør det mulig for oss å gå videre. Vi kommer til å score mål i Ungarn, lovet Deila.

Det så lyst ut da Godset-forsvarer Jørgen Horn utlignet til 1-1 med hodet etter 53 minutter. Men bare minuttet senere fikk drammenserne seg nok en kalddusj da innbytter Razak Nuhu felte Peter Czvitkovics. Ibrahima Sidibe satte inn 2-1-ledelse fra straffemerket for gjestene.

Elleve minutter senere øynet serietoeren fra Drammen nytt håp da bortelagets Adam Bodi pådro seg sitt andre gule kort, og ble vist i garderoben.

Gjestene var farlige

Debrecen forsvarte seg godt og var farlige på kontringer. For etter først å ha truffet i stolpen på sin første mulighet i det 16. minutt ved Adam Bodi og hatt en lobb i tverrliggeren ved Sidibe 13 minutter senere, kunne ungarerne endelig juble.

Laszlo Zsidai spilte fram Debrecens senegalesiske spiss Ibrahima Sidibe som fintet vekk Strømsgodset-forsvaret, og plasserte ballen kontrollert forbi Lars Stubhaug ni minutter før hvilen.

Strømsgodset hadde ballen mest, men virket anspente og skapte få farligheter før hvilen.

Lagets største sjanse hadde venstrebacken Jarl André Storbæk da han nikket ballen utenfor etter godt forspill fra vertene.

Fotballpensjonist i mål

Den ungarske cupvinneren lå fra start kompakt bakover og ga Strømsgodset lite spillerom framover.

Ronny Deila manglet flere offensive spillere, og i mål måtte han benytte seg av fotballpensjonisten og studenten Lars Stubhaug som backup for en skadet Adam Larsen Kwarasey.

På benken hadde Deila sin målvaktstrener Thomas André Ødegaard (42) som reserve for reserven Stubhaug.