Mange imponerer Pellerud

Even Pellerud er imponert over de andre nasjonenes innsats i EM for kvinner.  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Even Pellerud er imponert over de andre nasjonenes innsats i EM for kvinner. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mange lag har imponert Even Pellerud i kvinnenes fotball-EM. Uansett hvem som blir motstander i kvartfinalen, er han forberedt på en tøff oppgave.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Spania ga Frankrike kamp om hver centimeter på banen, og om du gjør det mot Frankrike, så betyr det at du er god. Italia spiller veldig smart og veldig avansert fotball. Jeg kunne nevne lag etter lag. Det er veldig mange gode her, sier han.

Italia og Spania er kanskje de to mest sannsynlige motstanderne for Pelleruds lag i kvartfinalen. Sent tirsdag kveld ble det definitivt klart at Norge skal være med i cupspillet også denne gangen.

Henger med

På 15 tidligere sluttspill i EM, VM og OL er Norge utslått i gruppespillet bare to ganger. Det skjedde i VM for to år siden, men ikke i årets EM.

– Jeg kunne ikke forestille meg et bedre sted å være. Vi har nytt hvert eneste sekund. Selv om jeg prøvde å finne noe å klage på, ville jeg ikke greid det, synes Pellerud om oppholdet i Småland.

– Jeg synes poengfangsten vår så langt er ganske rettferdig. Selv ikke der finner jeg noe å klage på. Vi kunne ha slått Island, men begge kampene våre kunne vippet begge veier. Jeg må si at det er greit nok, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Spørsmålet er hvor mange krefter Pellerud vil at laget hans skal bruke mot Tyskland all den tid laget allerede er videre.

Hard kamp

– Vi ønsker å gi Tyskland hard kamp og å slå dem. Uansett om det er seriespill eller landskamper så ønsker man alltid å slå eneren. Tysland har vært nummer en i Europa lenge og har en sterk statistikk i EM. De er laget å slå, og jeg beundrer deres evne til å fornye laget, sier han.

Spørsmålet er hvor mange krefter han er villig til å bruke i kampen på en prestisjeseier som bare vil gi laget en (kanskje) vanskeligere motstander i cupspillet. Italia sparte seks førstevalg i sin gruppefinale mot Sverige tirsdag.

– Motivasjon er det letteste når vi møter et lag som Tyskland i EM. Vi trenger ikke å gjøre noe ekstra for å få til det. Vi skal gjøre alt vi kan for å ta tre poeng, sier han.