Mourinho: – Skuffende å vinne europaligaen

Jose Mourinho er skuffet over Chelseas resultater i fjor på tross av Europa League-suksessen. Foto: AP Photo/Apichart Weerawong
Jose Mourinho er skuffet over Chelseas resultater i fjor på tross av Europa League-suksessen. Foto: AP Photo/Apichart Weerawong
Artikkelen fortsetter under annonsen

José Mourinho slår fast at han vil gjøre det langt bedre enn forgjengeren Rafael Benítez i sin comebacksesong som Chelsea-manager.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Forrige sesong gikk Chelsea til topps i europaligaen etter å ha blitt slått ut i mesterligaens gruppespill. Det ble den eneste tittelen laget klarte å sikre seg av sju mulige.

Mourinho har langt skumlere planer når han igjen er ved roret på Stamford Bridge.

– Jeg vil ikke vinne europaligaen. Om jeg vinner europaligaen vil det være en stor skuffelse for meg, for jeg vil ikke delta i den. Jeg ønsker ikke at spillerne mine skal føle at europaligaen er vår turnering, sa Mourinho i et intervju med BBC tirsdag.

Vil bli historisk

Portugiseren vant turneringens forgjenger, UEFA-cupen, med Porto i 2003. Siden har han hentet hjem mesterligapokalen med samme klubb og med italienske Inter. Fotball-Europas gjeveste turnering blir en prioritet for manageren.

– Det er den eneste europeiske turneringen vi skal spille i, og det er den eneste turneringen vi trenger å satse alt på, sa Mourinho, som blir historisk om han leder sin tredje klubb til topps i mesterligaen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Uttalelsen kan regnes som et kraftig spark mot Benítez. Han fikk europaligatittelen som en slags trøstepremie etter at Chelsea ble nummer tre i Premier League i vår.

Torres nøkkelen

Under Mourinhos forrige Chelsea-periode ledet han London-klubben til to strake ligatitler. Målet er nå å utligne forspranget Manchester-klubbene United og City har fått til resten de siste årene.

– Det viktigste i fotball er å være det beste laget gjennom en hel sesong og vinne ligaen. Det skal vi prøve å gjøre, sa han.

En nøkkel kan bli å få den tidligere storscoreren Fernando Torres tilbake i godt, gammelt slag.

– Gode spillere i store klubber er alltid under et slikt press. Jeg kan love at jeg skal gi alt for spillerne mine. Han skal få all støtten han trenger for å føle seg tryggere på seg selv. Men når alt kommer til alt er det spillernes ansvar å takle presset. Det må Fernando leve med, sa Mourinho.