– Lov å drømme om Tønsberg-jubel

GLISET: Nordhaug kan få grunn til å smile på søndag, hevder ekspert. Foto: Cornelius Poppe/NTB scanpix.
GLISET: Nordhaug kan få grunn til å smile på søndag, hevder ekspert. Foto: Cornelius Poppe/NTB scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Johan Kaggestad tror Lars Petter Nordhaug kan markere seg på søndagens etappe.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg tror mange nordmenn vil få øynene opp for Nordhaug i sommer. Han kan bli en liten overraskelse. Jeg har tro på at han kan markere seg og bli en av de store idrettskjendisene i Norge under årets Tour de France, sa tidligere proffsyklist og nåværende TV 2-kommentator Mads Kaggestad til ABC Nyheter for noen dager siden.

Les også: – Han kan bli en av de store idrettskjendisene

Nordmannen er igang med sin aller første Tour de France, og kom seg helskinnet gjennom den til tider svært så dramatiske første etappen lørdag.

Ifølge far Kaggestad kan nordmannen komme til å markere seg allerede på søndagens andre etappe.

Se alt som skjedde på første etappe her!

Les også: Her blir verdensmesteren båret vekk

– Lov å drømme om jubel på Nøtterøya

Etappe to tar feltet fra gårsdagens målby, Bastia, og tvers over øya til havnebyen Ajaccio på vestsiden av Korsika.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Saken fortsetter under bildetTRIO: Nordhaug flankert av klatrespesialist Robert Gesink til venstre og lagkaptein Bauke Mollema til høgre. Foto: Cornelius Poppe/NTB scanpix.TRIO: Nordhaug flankert av klatrespesialist Robert Gesink til venstre og lagkaptein Bauke Mollema til høgre. Foto: Cornelius Poppe/NTB scanpix.

Det som venter rytterne er et betydelig mer kupert terreng enn det de fikk oppleve på lørdag. Fire kategoriserte stigninger over 156 kilometer venter de 198 deltakerne - den siste bare 12 kilometer før mål.

– Vi trenger ikke å vente lenger enn til 2. etappe før Lars Petter kan markere seg. Han har levert meget bra her tidligere og vist at han er god på den type terreng, mener Johan Kaggestad.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Oppgaven til Nordhaug i årets ritt er å passe på lagets sammenlagthåp Bauke Mollema. Det trenger likevel ikke å bety at ikke vestfoldingen kan få sin dag i sola, sier Kaggestad til Tønsbergs Blad.

– Om Mollema sprekker er det fritt fram for Lars Petter. Det er lov å drømme om jubel i Tønsberg og på Nøtterøy i sommer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Se intervju med Kristoff: – Jeg var så nær

Ikke blant de største favorittene

Mange regner seg selv som vinnerkandidater til søndagens etappe - å liste dem alle opp her ville gjort artikkelen i overkant lang.

 HULKEN: Peter Sagan har sett seg ut andre etappe. Foto: EPA/YOAN VALAT. HULKEN: Peter Sagan har sett seg ut andre etappe. Foto: EPA/YOAN VALAT.

De største må likevel sies å være spurtere som også kan komme over bakkene i rimelig forfatning.

Peter Sagan, John Degenkolb, Matt Goss, Edvald Boasson Hagen og José Joaquín Rojas er kanskje de største kandidatene til å stikke av med seieren. Nordhaug vil ikke inkludere seg selv på den listen.

– Jeg har jo sett på etappene og fått med meg at det er flere som kan passe for meg. Men det er vanskelig å si noe nå i forkant. Det er så mye som avhenger av formen, taktikken og laget akkurat den dagen.

– Om jeg får sjansen allerede på andre etappe, kan jeg ikke svare på nå. Det som er sikkert er at jeg skal gripe de mulighetene jeg kan, sier han til avisa i hjembyen sin.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Fikk bot... for å komme for seint

Bildegalleri: Tour-kaoset i bilder

– Duket for Nordhaug-terreng

Om ikke andre etappe skulle vise seg å være dagen for 29-åringen, vil han likevel ha mange sjanser til å bli den femte nordmannen i historien som har en etappeseier i verdens største sykkelritt på CVen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

EKSPERT: Johan Kaggestad. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB scanpix.EKSPERT: Johan Kaggestad. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB scanpix.

Den andre og tredje uka er tradisjonenn tro tøffere enn den første, og der kan Nordhaug fort få sjansen til å angripe.

– Laget har et mål om topp ti, samt å vinne enkeltetapper. Det åpner opp for Lars Petter, som fort vil få lov til å gå i brudd på de mellomharde etappene.

– Etter Korsika, lagtempoen i Nice og de såkalte transportetappene, er det dukket for nytt Nordhaug-terreng. I Pyreneene også, etter en reise fra nordvest tversover til sørøst i Frankrike. I de sagnomsuste alpeetappene kan Nordhaug igjen vise seg frem, spår Kaggestad.

Besøk vårt Tour de France-senter og følg etappene live her