Han startet Tour de France med brukket ribbein

AVSLAPPET: Roelandts synes ikke et brudd i ribbeina er noe å syte over. Foto: Lotto-Belisol, Facebook.
AVSLAPPET: Roelandts synes ikke et brudd i ribbeina er noe å syte over. Foto: Lotto-Belisol, Facebook.
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg syklet visst i to uker med dette bruddet, sier André Greipels ubekymrede opptrekker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det gikk hardt for seg på åpningsetappen av Tour de France i går, men få ben, om noen i det hele tatt, ser ut til å ha blitt brukket.

Det så lenge ut til at tempoverdensmester Tony Martin hadde brukket kragebeinet sitt, men undersøkelser lørdag kveld viste at tyskeren slapp unna med skrekken.

André Greipel var en av de aller størse favorittene til å ta både etappeseieren og den gule trøya, men Lotto-Belisol-sprinteren ble hindret av den store velten som gikk få kilometer før mål.

Kraftpluggen fra Rostock gikk ikke i bakken, men en av hans viktigste hjelperyttere må dog sykle etappe to med et brukket bein.

Se alt som skjedde på første etappe her!

Les også: Her blir verdensmesteren båret vekk

– Kjenner det egentlig ikke

Jürgen Roelandts, tidligere belgisk mester og tredjemann i Flandern Rundt tidligere i år, startet nemlig løpet med et ribbein delt i to.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

MANNEN DET SKAL JOBBES FOR: André Greipel er tysk mester av året. Foto: EPA/GUILLAUME HORCAJUELO.MANNEN DET SKAL JOBBES FOR: André Greipel er tysk mester av året. Foto: EPA/GUILLAUME HORCAJUELO.

27-åringen gikk i asfalten i det nederlandske etapperittet Ster ZLM Tour tidligere denne måneden, men var ikke klar over at han hadde brukket noe før han kom til Korsika.

– Ja, jeg starter løpet med et brukket ribbein. Jeg brakk det tilsynelatende for to uker siden. To dager før rittstart hadde jeg fortsatt litt vondt i brystkassa, men takket være laglegen er jeg nå mye bedre, forteller han til Sporza.

Den han kanskje bør takke aller mest, er arrangørens nye «mobile sykestue».

Arrangøren introduserte i år kjøretøyet for å hindre at rytterne må til sykehus hver gang de mistenker at de har brukket noe, og det var her Roelandts fikk tatt røntgen av brystkassa si.

Å begynne en 3400-kilometer lang ferd på sykkel med brudd kan vanskelig kalles en ideell start, men hardhausen er ikke spesielt bekymret.

– I spurtene kommer jeg egentlig ikke til å kjenne det noe særlig. Jeg må bare passe på at jeg ikke skader ribbeinet ytterligere, sier han.

Les også: Fikk bot... for å komme for seint

Bildegalleri: Tour-kaoset i bilder