Forsvarer seg etter bussfadesen

BOM FAST: Nei, her er det ikke lov å parkere. Foto: REUTERS/Jean-Paul Pelissier.
BOM FAST: Nei, her er det ikke lov å parkere. Foto: REUTERS/Jean-Paul Pelissier.
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi gjorde bare som vi fikk beskjed om, sier lagsjef.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Marcel Kittel er kanskje vinneren av årets første Tour de France-etappe, men han var ikke først over mållinjen.

Den tvilsomme æren gikk til sjåføren for Orica-GreenEdges lagbuss.

I en av de mer bisarre scenene i Tour de France-historien, ble bussen stående fastklemt under målseilet idet feltet gjorde seg klare til å gjøre opp om seieren.

Bussen var rett og slett for høy - alternativt var målseilet festet for lavt, alt etter hvordan man velger å se på det.

Det gikk bra til slutt. I grevens tid fikk man bussen løs, og rytterne kunne til slutt gå i mål der det var planlagt - og ikke tre kilometer lenger oppe i veien midt i en sving som arrangøren, i panikkens stund, hadde foreslått.

Se alt som skjedde på første etappe her!

– Samme bussen vi alltid har brukt

En tydelig sur og fornærmet Neil Stephens, sportssjef på laget, hadde lite eller ingenting å si til det nysgjerrige pressekorpset etter målgang.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Saken fortsetter under bildetFLAU: Man blir ikke høy i hatten av å utløse panikk i verdens største sykkelløp. Foto: AFP PHOTO/JEFF PACHOUD.FLAU: Man blir ikke høy i hatten av å utløse panikk i verdens største sykkelløp. Foto: AFP PHOTO/JEFF PACHOUD.

En time senere kom dog laget med en pressemelding.

– Åpenbart var dette en veldig uheldig situasjon. Bussen ble ledet frem under målseglet, og vi gikk ut ifra at det var nok klaring. Vi har hatt denne bussen siden vi startet laget, og det er den samme bussen vi brukte i fjorårets Tour, kan man lese på lagets hjemmeside.

Ifølge laget fulgte bare sjåføren ordre.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Sjåføren ble bedt om å kjøre gjennom og ble sittende fast. Han fulgte alle instruksene som ble gitt i etterkant. Grunnet det harde arbeidet til arrangøren fikk vi flyttet bussen. Det var det best tenkelige utfallet med tanke på situasjonen.

Les også: Her blir verdensmesteren båret vekk

– Mistet en del hud

Som om det ikke var nok uflaks for en dag for det australske laget, gikk spurteren deres, Matt Goss, på trynet rett før mållinjen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– «Gossy» klare å komme seg unna den første store velten, men han kom borti rekkverket og krasjet med 500 meter igjen. Feltet ble ganske bredt på slutten, og han hadde ikke noen plass å gjøre av seg.

– Han mistet en del hud, men bør være OK sett bort fra det. Han er selvsagt ikke fornøyd med å krasje første dagen, men han var ikke den eneste, sier sportsdirektør Matt White.

Et utall ryttere gikk i asfalten i massevelten som skjedde noen få kilometer før mål. På grunn av kaoset som oppstod, i tillegg til den uvanlige hendelsen med bussen, valgte arrangøren å ikke gi rytterne tidsstraff på den første etappen.

Les også: Kristoff centimetre unna gult

Se intervju: – Jeg var så nær

Contador: – Jeg er OK

Det vil blant andre Alberto Contador være glad for.

Saken fortsetter under bildetHER GÅR DET GALE: Ryttere ligger strødd over veien etter massevelten få kilometer før mål. Foto: AFP PHOTO/POOL/Stephane Mantey.HER GÅR DET GALE: Ryttere ligger strødd over veien etter massevelten få kilometer før mål. Foto: AFP PHOTO/POOL/Stephane Mantey.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Spanjolen, tippet som hovedutfordreren til storfavoritt Chris Froome, gikk med i velten som satte Mark Cavendish, André Greipel, Peter Sagan med flere ute av spill. Saxo-Tinkoff-rytteren slo skuldra og kom i mål flere minutter bak Kittel et al., men slipper nå altå å være bakpå i sammendraget allerede etter dag én.

– Du vet aldri hva som kan skje i Touren. Det var en rytter foran meg som ikke fikk senket farten i tide, og da gikk jeg i bakken. Jeg er OK. Vi må se hvordan jeg føler meg i morgen, sa den alltid sindige spanjolen til media etter målgang.

Les også: Storfavoritt syklet seg vill